Ολοένα και αυξάνεται η χρήση των λεωφορείων στη Λευκωσία. Ο σταθμός μετ’ επιβίβασης στο ΓΣΠ ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία εδώ και μερικές εβδομάδες, για να μεταφέρει μέσα σε 20 λεπτά επιβάτες στο κέντρο της πρωτεύουσας, άρχισε να αποδίδει καρπούς.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Εταιρείας Δημοσίων Μεταφορών, μέχρι τις 8 το πρωί περισσότεροι από 200 πολίτες επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία για να μεταβούν στο κέντρο, οι περισσότεροι για σκοπούς εργασίας. Οι επιβάτες των λεωφορείων, αυξάνονται κατά 15 με 20 άτομα ημερησίως, κάτι που σημαίνει ότι αφαιρείται αντίστοιχος αριθμός οχημάτων από το οδικό δίκτυο.

Η ανάδοχος εταιρεία που διαχειρίζεται της δημόσιες μεταφορές στην Λευκωσία προβαίνει σε αλλαγές. Ο θεσμός μετονομάζεται σε “Pame express”.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Cyprus Public Transport: η εταιρεία ανταποκρινόμενη στην ανάγκη επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας της υπηρεσίας, ώστε να εξυπηρετεί ακόμη περισσότερους επιβάτες από σήμερα το ωράριο του «Pame express» επεκτείνεται κατά δύο ώρες. Οι διαδρομές θα αρχίζουν στις 6 και 30 το πρωί και ολοκληρώνονται στις έξι το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις ώρες αιχμής τα δρομολόγια εκτελούνται κάθε 10 με 15 λεπτά και τις υπόλοιπες ώρες κάθε μισή ώρα.

Όσοι οδηγοί επιλέγουν την υπηρεσία μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν τα αυτοκίνητά τους στο Στάδιο ΓΣΠ και να ταξιδεύουν επίσης δωρεάν μέχρι το κέντρο της πόλης και αντίστροφα.