Την αυστηρότητα της Κυβέρνησης ζητεί ο Αρχιεπίσκοπος στα φαινόμενα απειθαρχίας γύρω από τα μέτρα για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού, σχολιάζοντας τις εξελίξεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, τόσο σε νυχτερινά κέντρα όσο και για τις παραβιάσεις των αυτοπεριορισμών. 

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου, τόνισε «να γίνουμε αυστηροί, τόσο για τους εαυτούς μας όσο και για τους άλλους. Καλούμε και την κυβέρνηση να είναι αυστηρή. Εάν δεν πετύχουμε να φύγει ο ιός από την Κύπρο, δεν θα πετύχουμε τίποτα. Πρέπει η Κύπρος να μείνει καθαρή. Πρέπει ο λαός να πάει απερίσπαστος στη δουλειά του.                                                                                                                                                             

Ανησυχία κι από το ΚΕΒΕ

Με αφορμή το περιστατικό σε νυκτερινό κέντρο στον Πρωταρά, το ΚΕΒΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την απειθαρχία που παρατηρείται σε χώρους μαζικής προσέλευσης του κοινού, όσον αφορά την τήρηση των μέτρων υγιεινής και αποστασιοποίησης.

Το ΚΕΒΕ υπενθυμίζει σε όλους ότι η κατάργηση των περιοριστικών μέτρων και η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, δεν σημαίνει ότι ο ιός έχει σταματήσει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Αντίθετα, υπογραμμίζει το ΚΕΒΕ, τώρα είναι μεγαλύτερη ευθύνη όλων μας για να συμπεριφερόμαστε με αυξημένη υπευθυνότητα και μεγαλύτερη συλλογική κοινωνική ευθύνη.