Οι έκνομες τουρκικές ενέργειες και απειλές στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ήταν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας, αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, με σκοπό τον συντονισμό στο πλαίσιο σειράς χωριστών επαφών και διαβουλεύσεων των δύο ηγετών με ξένους ηγέτες».

Προσθέτει ότι «κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκαν  στις τρέχουσες εξελίξεις και ειδικότερα τις έκνομες τουρκικές ενέργειες και απειλές στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου».

 Όπως σημειώνει ο κ. Σεντώνας, «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή και συντονισμό ενόψει και των χωριστών διμερών τηλεδιασκέψεων που θα έχουν το επόμενο 24ωρο με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel και τον Ύπατο Εκπρόσωπο και Αντιπρόεδρο της ΕΕ κ. Josep Borrell».

H τηλεδιάσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη με τους κ. Charles Michel και Josep Borrell, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών  Νίκου Χριστοδουλίδη, έχει οριστεί για αύριο Παρασκευή, 12 Ιουνίου.