Κατακυρώθηκαν οι προσφορές που προκήρυξε το Τμήμα Δημοσίων Έργων για την κατασκευή και Τοποθέτηση Ηχοπετασμάτων στον Αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Αγίας Φύλας και Πολεμιδιών, έχουν ήδη υπογραφεί τα συμβόλια και αρχές του 2023 ξεκινούν οι εργασίες.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο 370 χιλιάδες ευρώ και όπως ενημερώθηκε το Κανάλι 6 από τα Δημόσια Έργα σ’ ένα μήνα θα δοθεί οδηγία έναρξης εργασιών.

Η εργολητική εταιρεία Α&Α Αποστολίδης ΛΤΔ, στην οποία έχει κατακυρωθεί το εργο θα πρέπει να υποβάλει μελέτη, που αφορά  λεπτομέρειες τοίχων, τεχνικά χαρακτηριστικά των ηχοπετασμάτων και δηλώσεις Επιδόσεων.

Μόλις τα όσα περιέχονται στη  μελέτη εγκριθούν, θα μπορεί να παραγγειλει τα ηχοπετάσματα από το εξωτερικό και να ξεκινήσει να ανεγύρει νέους τοίχους εκεί που χρειάζεται ή να ενισχύσει υφιστάμενους.

Στο έργο περιλαμβάνεται και η αντικατάσταση 70 μέτρων περίπου υφιστάμενων ηχοπετασμάτων με καινούργια ύψους 4 μέτρων, μπροστά από το ΚΒ Δημοτικό, Αγίου Γεωργίου Χαρούζα (νοτια του Αυτοκινητόδρομου), καθώς και η τοποθέτηση 370 μέτρων περίπου ηχοπετασμάτων ύψους 2 μέτρων στην αερογέφυρα.

Συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν ηχοπετάσματα  ΒΔ  στην περιοχή του ΚΒ Δημοτικού σχολείου, ΝΑ στην περιοχή των φωτιστικών Παλλάκη μέχρι το Πανεπιστήμιο Frederic, απέναντι από το Σχολείο και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου της Χαβούζας και στην περιοχή του Δημ. σχολείου Εκάλης.