Αναμένεται να προκηρυχθεί στις 5 Μαΐου ο διαγωνισμός για την Κυκλοφοριακή Διαχείριση και Κατασκευή κτιστής Διαχωριστικής Νησίδας στις Λεωφόρους Κολωνακίου στον Άγιο Αθανάσιο και Σπύρου Κυπριανού στη Γερμασόγεια, από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, όπως αναφέρεται στο ηλεκτρονικό σύστημα σύναψης συμβάσεων e-procurement.

Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, με τον οποίο επικοινώνησε το Κανάλι 6, προσθέτοντας πως το αργότερο εντός Ιουνίου θα προκηρυχθεί το έργο.

Ο σχεδιασμός για τη βελτίωση της λεωφόρου Κολωνακίου-Σπύρου Κυπριανού στα όρια των Δήμων Γερμασόγειας και Αγίου Αθανασίου, με την κατασκευή διαχωριστικής νησίδα και μεγάλου αριθμού παρόδιων χώρων στάθμευσης και το κόστος του έργου, είχε ολοκληρωθεί προ αρκετών μηνών και το κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί στο £1,3 εκατομμύρια.

Στο σχεδιασμό για την ενδιάμεση αυτή λύση της αναβάθμισης της Λεωφόρου Κολωνακίου-Σπύρου Κυπριανού, έχει προστεθεί η κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή της Σπύρου Κυπριανού στη Γερμασόγεια με τις οδούς Μεθανών και Διονύσιου Κυκκώτη, αφού υιοθετήθηκε σχετική πρόταση από επιχειρήσεις της περιοχής.

Κυκλικός κόμβος θα κατασκευαστεί και στη φωτολεγχόμενη μέχρι σήμερα διασταύρωση, παρά το Ιατρικό κέντρο Λινόπετρας.

Θα παραδοθούν περίπου 870 παρόδιες θέσεις στάθμευσης ώστε να διατηρήσει την εμπορικότητα του ο δρόμος, λόγω της ανησυχίας των εμπορευόμενων ότι η νησίδα που θα τοποθετηθεί για λόγους ασφαλείας, θα τη «σκότωνε».

Ως γνωστό το έργο για χρόνια βρισκόταν στις καλένδες, όμως άνοιξε ο δρόμος για να προχωρήσει, όταν το Δημοτικό Συμβούλιου Αγίου Αθανασίου συναίνεσε στην προσωρινή διαμόρφωση του δρόμου με νησίδα, κάτι που είχε πράξει από προηγουμένως το Δημοτικό Συμβούλιο Γερμασόγειας.