Απάλλαξε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, τον κατηγορούμενο, 41 χρόνων, ο οποίος είχε συνελήφθη στην Ισπανία ως ο εγκέφαλος στην υπόθεση των 35 κιλών κάνναβης που εντοπίστηκαν στις 18 Δεκεμβρίου 2020 στη Λεμεσό, το κακουργιοδικείο της πόλης.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του “Φιλελευθέρου” και την ανταποκρίτρια του στη Λεμεσό, Ιωάννα Μάντζιηπα, το δικαστήριο στην απόφαση του επισημαίνει ότι λόγω παράληψης της Αστυνομίας να διερευνήσει σωρεία πτυχών της υπόθεσης και στοιχεία της κατάθεσης 44χρονου μάρτυρα που έχει καταδικασθεί, δεν μπορούσε να στηριχθεί στη μαρτυρία του.

Ο 41χρονος είχε συλληφθεί στην Ισπανία με ευρωπαϊκό δικαστικό ένταλμα που εξέδωσαν οι Αρχές της Δημοκρατίας και αφού αποφασίστηκε από τις Δικαστικές Αρχές της Ισπανίας η έκδοση του στην Κύπρο.

Η σύλληψη του 41χρονου προέκυψε μετά από μαρτυρία του 44χρονου καταδικασθέντα στην υπόθεση των 35 κιλών ναρκωτικών καθώς και μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών υλών.

Για την ίδια υπόθεση το Κακουργιοδικείο επέβαλε στις 20 Απριλίου 2022 ποινή 3 χρόνων σε 35χρονο για το αδίκημα της συνωμοσίας και ενεργοποίησε και 6 μήνες από ανασταλθήσα ποινή για προηγούμενη καταδίκη.

Επίσης το Δικαστήριο προχώρησε στη δήμευση περιουσίας 251.000.

Στον 44χρονο επέβαλε ποινή φυλάκισης 11 χρόνων. Τα 35 κιλά κάνναβης μαζί με 24,900 πυροτεχνήματα και περισσότερα από χίλια βεγγαλικά, εντοπίστηκαν στις 18 Δεκεμβρίου 2020 κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΥΚΑΝ, στη Λεμεσό.