Την έγκρισή του έδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη για τη διάθεση αποθεμάτων σκευασμάτων τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία περιστατικών κορωνοϊού στον άνθρωπο και που δεν χρησιμοποιούνται πλέον για τη διαχείριση περιστατικών λοιμώδους περιτονίτιδας των γάτων.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωσε του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε κατόπιν πρότασης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, «το οποίο προέβη σε σχετική έρευνα, ότι σε σχέση με τη διαχείριση περιστατικών λοιμώδους περιτονίτιδας των γάτων, τα οποία έχουν αυξηθεί κατά πολύ το τρέχον έτος, μπορούν να διατεθούν αποθέματα σκευασμάτων τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία περιστατικών κορωνοϊού στον άνθρωπο και δεν χρησιμοποιούνται πλέον».

Η κατά περίπτωση παραλαβή των σκευασμάτων θα γίνεται επ’ ωφελεία του κηδεμόνα του ζώου, βάσει συνταγής που θα εκδίδεται από τον ιδιώτη κτηνίατρο που παρακολουθεί κτηνιατρικά το ζώο, αναφέρεται. Το σκεύασμα θα εξασφαλίζεται από τον κηδεμόνα του ζώου από τα Επαρχιακά Κτηνιατρικά Γραφεία των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με τη δήλωση.

Σημειώνεται ότι η λοιμώδης περιτονίτιδα των γάτων δεν είναι μεταδοτική στον άνθρωπο.