Το ΤΑΕ Λεμεσού επιβεβαίωσε σήμερα ότι διερευνά υπόθεση συνομωσίας για φόνο και ότι συνελήφθησαν 2 πρόσωπα σε σχέση με αυτήν, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για συμβόλαιο θανατου με στόχο Ρώσο αντικαθεστωτικό δημοσιογράφο που διαμένει τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πληροφορία, που δόθηκε στην Αστυνομία την περασμένη Παρασκευή 12 Μαίου.

Η τηλεόραση του Άλφα που δημοσιοποίησε την υπόθεση χθες βράδυ, ανέφερε πως τα δύο πρόσωπα που συνελήφθησαν είναι ηλικίας 56 και 62 χρόνων, επίσης Ρώσοι.

Οι εξετάσεις και ανακρίσεις από πλευράς Αστυνομίας, έχουν ολοκληρωθεί και ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε σήμερα στην Νομική Υπηρεσία για μελέτη και τελικές οδηγίες ως προς τον χειρισμό της, αφού η κράτηση των δύο υπόπτων λήγει αύριο Παρασκευή.

Ερωτηθείς για την υπόθεση το μεσημέρι στην τηλεόραση του Αντ1, ο εκπρόσωπος του αρχηγείου αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου απεφυγε να ειπησέλθει σε λεπτομέριες σε σχέση με αυτήν, λεγοντας πως ο γενικός εισαγγελέας θα αποφασίσει κατά πόσο προκύπτουν ποινικά αδικήματα για οποιοδήποτε πρόσωπο, από το μαρτυρικό υλικό που έχει συλλεχθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και την μαρτυρία που κατέχει η αστυνομία ο 62χρονος φέρεται να διευθέτησε την κάθοδο του 56χρονου στην Κύπρο, για την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου.

Ο 56χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Λεμεσού.

Οι διαφορές μεταξύ του φερόμενου εγκέφαλου της συνομωσίας για δολοφονία και του φερόμενου στόχου, είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες πολιτικές αλλα και προσωπικές και οικονομικές.