Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες εναντίον δύο ανδρών, ηλικίας 47 και 46 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις παράνομης εισαγωγής ναρκωτικών, παράνομης κατοχής ναρκωτικών και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, δηλαδή 22 περίπου κιλών κάνναβης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, «στο πλαίσιο συλλογής και αξιολόγησης στοιχείων καθώς και της συνεργασίας μεταξύ της ΥΚΑΝ και τις Τελωνειακές Αρχές, εντοπίστηκαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών στη Λάρνακα τρία δέματα τα οποία περιείχαν πέραν των 22 κιλών κάνναβης. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, παρουσιάστηκε γύρω στις 10.50 το πρωί της Τετάρτης 17 Μαΐου, στην εταιρεία ταχυμεταφορών ως παραλήπτης, άντρας ηλικίας 47 ετών».

Ο άνδρας «παρέλαβε δύο δέματα, στα οποία μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι σε αυτά υπήρχαν 12 νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν φυτική ύλη κάνναβης, συνολικού βάρους 14 κιλών και 34 γραμμαρίων».

Προστίθεται ότι «ο 47χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του στη Λάρνακα εντοπίστηκε χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια. Στη συνέχεια ο 47χρονος επανασυνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση».

Εξάλλου, γύρω στις 3.30 το απόγευμα της Τετάρτης «παρουσιάστηκε ως παραλήπτης του τρίτου δέματος, άντρας ηλικίας 46 ετών. Αφού παρέλαβε το δέμα, ανακόπηκε από μέλη της Αστυνομίας και κατά τη διάρκεια του ελέγχου που ακολούθησε, εντοπίστηκαν εντός του δέματος, οκτώ νάιλον συσκευασίες οι οποίες περιείχαν φυτική ύλη κάνναβης συνολικού βάρους 8 κιλών και 359 γραμμαρίων».

Ο 46χρονος συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση.

Η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λάρνακας) συνεχίζει τις εξετάσεις.