Μικρές αναζωπυρώσεις σημειώνονταν στην διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί στην περιοχή της ορεινής Λάρνακας, μεταξύ Χοιροκοιτίας και Τόχνης, στην οποία ξέσπασε χθες το απόγευμα η μεγάλη φωτιά

Η φωτιά κατέκαυσε περίπου 1 με 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό δένδρων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία η οποία παραμένει στην σκηνή, πραγματοποίησε το πρωί τελικές ρίψεις νερού με την χρήση δυο ελικοπτέρων ενώ στο σημείο επιχειρούν από το πρωί και πυροσβεστικά οχήματα, όταν προκύπτουν αναζωπυρώσεις.

Στο μεταξύ η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη ενός 51χρονου σε σχέση με την πρόκληση της φωτιάς και το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου Λάρνακας και τέθηκε υπό τετραήμερη κράτηση.

Ο 51χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για το αδίκημα της πρόκλησης πυρκαγιάς εξαιτίας αλόγιστης ή αμελούς χρήσης εργαλείου, κατά παράβαση του Νόμου για τη πρόληψη Πυρκαγιών στην ύπαιθρο.

Συγκεκριμένα η αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία πως στην περιοχή που ξέσπασε η φωτιά, γίνονταν εργασίες περίφραξης χωραφιού, με τη χρήση ηλεκτρονικού κόπτη σιδέρων με αποτέλεσμα να προκληθεί η φωτιά.

 Ακολούθως η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του 51χρονου ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος των εργασιών.

Ανακρινόμενος προβάλει διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

Η αστυνομία πάντως συνεχίζει τις έρευνες της για την υπόθεση και λαμβάνονται και άλλες καταθέσεις ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις.

  Χθες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά εργάστηκαν τρία ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, καθώς και μεγάλος αριθμός οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ, καθώς και μικρά πυροσβεστικά οχήματα των κοινοτήτων Βάβλας, Λάγειας και Χοιροκοιτίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής σε σημερινές του δηλώσεις ανέφερε ότι επρόκειτο για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά, εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους και των σφοδρών ανέμων.

Ανέφερε ακόμη ότι, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και σήμερα, δυνάμεις επιφυλακής θα παραμείνουν στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Τόχνης Παντελής Χαραλάμπους ανέφερε ότι «σήμερα είναι καλύτερα τα πράγματα με την πυρκαγιά και επεσήμανε  πως η χθεσινή πυρκαγιά απέδειξε την ασυνειδησία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι.

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον οι Κοινοτάρχες της περιοχής θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη για συζήτηση του θέματος των πυρκαγιών και ενδεχόμενης λήψης μέτρων, είπε ότι σίγουρα θα γίνει κάτι τέτοιο.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Χοιροκοιτίας Ελένη Θεοδώρου χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη» τη χθεσινή μέρα και είπε πως σήμερα αντίκρυσαν ένα μαύρο τοπίο και εκεί που το συγκεκριμένο τοπίο πήγαινε να ανασάνει από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου του 2021, μαύρισε ξανά.