Οι προτάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορούν στην αποσυμφόρηση των φυλακών θα κατατεθούν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας εντός της επόμενης βδομάδας, είπε την Παρασκευή σε δηλώσεις η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου.

«Από βδομάδας θα έχει κοντά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τις προτάσεις μας για αποσυμφόρηση των φυλακών, να μελετηθούν και από τον ίδιο και την ομάδα του στο Προεδρικό, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου για τις αλλαγές που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν στις φυλακές», είπε στα πλαίσια της επίσκεψης της στις Κεντρικές Φυλακές.

Με ικανοποίηση «μπορώ σήμερα ακόμα να πω ότι η ομάδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης επεξεργάζεται διάφορες προτάσεις και σκέψεις για να προχωρήσουμε σε επιπρόσθετα προγράμματα που αφορούν την επανένταξη των φυλακισμένων στην κοινωνία και επίσης σε προγράμματα που αφορούν και αποθεραπεία μέσα στις φυλακές αλλά και επίσης και επιμορφωτικές προτάσεις», πρόσθεσε.

Ανάφερε στη συνέχεια ότι «είμαστε σε επαφή και με εμπειρογνώμονες από τον ιδιωτικό τομέα που έχουν εμπειρογνωμοσύνη σε τέτοιου είδους ζητήματα και οπωσδήποτε αφού ο τρίτος πυλώνας του Υπουργείου είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, μια διεύθυνση στο υπουργείο μας που επωμίζεται μεγάλο φόρτο εργασίας και τα καθήκοντα της οποίας θα αυξηθούν με ταχείς ρυθμούς τα επόμενα χρόνια, έχει καταφέρει να φέρει στο τραπέζι της συζήτησης πολύ συγκεκριμένες προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση».

Αναφορικά με το τρίτο ζήτημα που απασχολεί το Υπουργείο η αρμόδια Υπουργός είπε ότι είναι το ζήτημα του συστήματος της απενεργοποίησης των κινητών τηλεφώνων στις φυλακές, ζήτημα που βεβαίως δεν μπορούμε εμείς να επιλύσουμε από μόνοι μας».

«Με μεγάλη ικανοποίηση μπορώ να πω ότι το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών επεξεργάζεται πολύ συγκεκριμένες προτάσεις» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «μας κρατά ενήμερους και θεωρώ ότι μπορούν να μας δώσουν κάποιες λύσεις μέσα στους επόμενους μήνες».

Η Υπουργός ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών «ο οποίος κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μπορέσουμε να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα που εκκρεμεί εδώ και πολύ καιρό».