Σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα τα νέα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, που αποφασίστηκαν στην Ελλάδα, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων το τελευταία διάστημα.

Συγκεκριμένα, από σήμερα μπαίνει «πλαφόν» ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, κλείσιμο καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί την επομένης, αλλά και νέα τοπικά «lockdown». Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 24 Αυγούστου όταν και θα επανεξεταστεί η κατάσταση.

Παράλληλα, είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, εντός στρατοπέδων και σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών ενώ όλοι όσοι επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτοί που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (πχ εντός στρατοπέδων, σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) πρέπει να υποβάλλονται σε προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο για το νέο κορωνοϊό με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων τους.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 217 νέα κρούσματα στη χώρα, 73 από τα οποία εντοπίστηκαν στην Αττική ενώ σήμερα υπάρχει προγραμματισμένη νέα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται.