Ηλικιωμένη, ηλικίας 91 ετών, έχασε τη ζωή της λόγω θερμοπληξίας, ενώ άλλα πέντε άτομα νοσηλεύονται στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, επίσης με συμπτώματα θερμοπληξίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, δήλωσε στο Ρικ ότι χθες το απόγευμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας, η γυναίκα 91 ετών, με υψηλό πυρετό.

Ανέφερε ότι, κατά την άφιξη του ασθενοφόρου στις Πρώτες Βοήθειας, η ηλικιωμένη υπέστη καρδιακή ανακοπή. Ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των επί καθήκοντι ιατρών, η γυναίκα ανέκτησε τις αισθήσεις της, ωστόσο, υπέστη σύντομα και δεύτερη ανακοπή, με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Όπως δήλωσε ο κύριος Χαριλάου, από τη διερεύνηση του συμβάντος, οι θεράποντες ιατροί διαπίστωσαν πως ο θάνατός της οφείλεται σε θερμοπληξία.

Είπε, ακόμη, ότι λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών τα τελευταία 24ωρα, τα δημόσια νοσηλευτήρια σε ολόκληρη την Κύπρο, βρέθηκαν αντιμέτωπα με πολλά περιστατικά θερμικής εξάντλησης.

Σημείωσε, επίσης, ότι η κατάσταση της υγείας των πέντε ατόμων τα οποία νοσηλεύονται με θερμοπληξία, είναι σταθερή, και σύντομα θα λάβουν εξιτήριο.

Πηγή: ΡΙΚ