Ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών Αντρέας Κυπριανού, μαζί με άλλα στελέχη του Οργανισμού, επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή την Πάφο και ενημερώθηκαν για τις ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες από τις πυρκαγιές, που περιλαμβάνονται σε αιτήσεις για επιδοτήσεις το 2024.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑΠ, ο κ. Κυπριανού επεσήμανε ότι θα γίνει οριοθέτηση της πυρκαγιάς και αξιολόγηση του επηρεασμού, μέσα από τα ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης που έχει αναπτύξει ο Οργανισμός και όλοι οι αιτητές θα πληρωθούν κανονικά χωρίς να χρειαστεί να μεταβούν στα γραφεία του για να εντάξουν τα τεμάχια τους στην κατηγορία της ανωτέρας βίας. Αυτό θα γίνει κεντρικά από τον Οργανισμό.

Επίσης, σημείωσε ότι θα αποσταλεί ενημερωτικό δελτίο σε αιτητές πολυετών δεσμεύσεων για τεμάχια που επηρεάστηκαν, ούτως ώστε να γίνει διαφοροποίηση των συμβολαίων τους από το αρμόδιο Τμήμα Σχεδιασμού Ενισχύσεων και Έγκρισης Πληρωμών.

Ο κ. Κυπριανού δήλωσε επίσης ότι από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται σε επαφή με την Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και γίνεται συντονισμός των ενεργειών για προστασία των αγροτών από τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ