Η Αίγυπτος θα δεχθεί αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο, σήμερα Σάββατο, για συνομιλίες για τις εξελίξεις στο θέμα της εκεχειρίας στη Γάζα, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Qahera της Αιγύπτου, επικαλούμενο υψηλόβαθμη αιγυπτιακή πηγή.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα επιβεβαίωσε ότι αντιπροσωπεία του θα επισκεφθεί το Κάιρο αύριο, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της Χαμάς στο Reuters.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) Ουίλιαμ Μπερνς έφθασε σήμερα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα για συναντήσεις που θα εστιάσουν στη σύγκρουση στη Γάζα, σύμφωνα με μια πηγή των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας και άλλες τρεις πηγές στο αεροδρόμιο του Καΐρου.

Μια ισραηλινή επίθεση στη Ράφα «θα μπορούσε να οδηγήσει σε λουτρό αίματος», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Μια χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού στην πόλη της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, “θα μπορούσε να οδηγήσει σε λουτρό αίματος”, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με μήνυμά του στο Twitter.

«Ο ΠΟΥ ανησυχεί βαθύτατα για το γεγονός ότι μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, στη Γάζα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε λουτρό αίματος και να αποδυναμώσει περαιτέρω ένα σύστημα υγείας που έχει ήδη γονατίσει», γράφει ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπεγέσους, για την πόλη στην οποία έχουν συγκεντρωθεί 1,2 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι αναζητώντας εκεί καταφύγιο.

Επί του παρόντος, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει την πόλη, όπου ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλει να εξαπολύσει χερσαία επίθεση για να “εξολοθρεύσει” όπως δηλώνει τις τελευταίες ταξιαρχίες της Χαμάς, κινήματος που θεωρείται τρομοκρατικό από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Ευρωπαίοι, ο ΟΗΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο κύριος σύμμαχος του Ισραήλ, ζήτησαν όλοι τους έντονα από τον Νετανιάχου να μην προχωρήσει στη χερσαία επίθεση στην πόλη.

Πέρα από το κόστος σε ανθρώπινες ζωές, μια επίθεση θα ήταν “σκληρό πλήγμα για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας”, καθώς η Ράφα “βρίσκεται στο κέντρο των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων”, προειδοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) Γενς Λάρκε, στη Γενεύη.