Διάφορους προβληματισμούς μετέφεραν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων στο Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με στόχο την ομαλότερη λειτουργία των σχολικών μονάδων σε συνθήκες πανδημίας.

Η πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου μιλώντας στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ανέφερε ότι η οργάνωση των δασκάλων ζήτησε όπως αυξηθούν οι μονάδες για διενέργεια rapid test στα σχολεία της δημοτικής εκπαίδευσης. Πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο με βάση το πρωτόκολλο να τηρηθούν οι ενδεδειγμένες αποστάσεις ενώ χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι σε αρκετά σχολεία σε όλες τις επαρχίες δεν υπάρχουν διαθέσιμα μονά θρανία.

Η κ. Βασιλείου εξέφρασε ακόμα την ανησυχία της για επέκταση της αγοράς υπηρεσιών από εκπαιδευτικούς στο πρωινό σχολείο μέσω του προγράμματος «ΔΡΑΣΕ». Διατύπωσε την θέση ότι η αγορά υπηρεσιών δεν έχει θέση στην δημόσια εκπαίδευση, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να βελτιωθούν οι όροι εργασίας αυτών των εκπαιδευτικών.

Σημείωσε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ θα ζητήσει εξουσιοδότηση από τα μέλη του για να διαχειριστεί το ζήτημα, χωρίς να αποκλείεται και η λήψη απεργιακών μέτρων, όπως είπε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, επισήμανε ότι στην Μέση εκπαίδευση οι μαθητές προήλθαν με την καλύτερη διάθεση στα σχολεία και προσκόμισαν σχεδόν όλοι το safe pass πλην μεμονωμένων περιπτώσεων. Σημείωσε ακόμα ότι η οργάνωση των καθηγητών έλαβε διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο Παιδείας, ότι σε περίπτωση βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας τα rapid test θα ζητούνται μία φορά την εβδομάδα και όχι δύο όπως συμβαίνει τώρα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή εδώ