Εντείνονται οι έλεγχοι στη Λεμεσό μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στην πόλη και την ύπαρξη αλυσίδων με αρκετά άτομα, οι οποίες δημιουργούνται από χώρους όπου συχνάζουν ως επί τω πλείστων νεαρά άτομα.

Από σήμερα τέθηκε σε ισχύ και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους ενώ την ίδια ώρα, η αστυνομία έχει αυξήσει τους ελέγχους της σε υποστατικά.

Σήμερα ανακοινώθηκαν κρούσματα στο Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο και στο Τμήμα Φορολογίας στη Λεμεσό.

Όπως ανακοινώθηκε, κλειστό παρέμεινε σήμερα το Ταχυδρομείο λόγω εντοπισμού θετικών στον Covid-19 εργαζομένων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ανοικτά παραμένουν τα υπόλοιπα ταχυδρομικά γραφεία της Λεμεσού και η ανακοίνωση αφορά μόνο το Κεντρικό Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο της πόλης.

Εξάλλου, το Τμήμα Φορολογίας ανακοίνωσε ότι, λόγω της ύπαρξης επιβεβαιωμένου κρούσματος, το Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού – Άμεσης Φορολογίας (το οποίο στεγάζεται στο κτίριο του Ταχυδρομείου Λεμεσού), δεν θα δέχεται κοινό μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου.

Το Τμήμα Φορολογίας έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για αντιμετώπιση της διασποράς του ιού, περιλαμβανομένης και της απολύμανσης των χώρων του γραφείου.

Για τις ημέρες κατά τις οποίες το Επαρχιακό Γραφείο δεν θα δέχεται κοινό, η εξυπηρέτηση θα γίνεται μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Ο Δήμος Λεμεσού, μετά την αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη, έχει εντείνει τις απολυμάνσεις και τις επιθεωρήσεις του σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους για τήρηση των πρωτοκόλλων.

Ο Δήμαρχος, Νίκος Νικολαΐδης, απηύθυνε για άλλη μια φορά έκκληση στο κοινό να τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Νίτσα Παύλου