Μέχρι το τέλος του χρόνου θα παραδοθεί ο αγγλικός οικισμός «Βερεγγάρια», από τον  εργολάβο που εκτελεί τις εργασίες καθαρισμού του, που είχε καθυστερήσει λόγω της εκκρεμότητας που υπήρχε σε σχέση με την αποξήλωση του αμιάντου που εντοπίστηκε κάτω από το οδόστρωμα, όπως λέχθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών με το Δημοτικό Συμβούλιο Κάτω Πολεμιδιών.

Ο αμίαντος που εντοπίστηκε κάτω από το οδόστρωμα στον οικισμό Βερεγγάρια, απομακρύνεται αυτές τις μέρες και θα τύχει διαχείρισης εκεί όπου θα μεταφερθεί.

Όπως είναι γνωστό, έκταση γης θα παραχωρηθεί στο ΤΕΠΑΚ, για να δημιουργηθούν φοιτητικές εστίες, ανοικτοί χώροι αθλοπαιδιών, κέντρο καινοτομίας και έρευνας, ενώ μέρος του οικισμού προορίζεται να δοθεί στον Δήμο Πολεμιδιών, για τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου και για άλλες δημοτικές αναπτύξεις.

Μιλώντας στο Κανάλι 6, ο Αντιδήμαρχος Πολεμιδιών, Μάριος Κουκλής, εξέφρασε την ελπίδα, εντός του 2021 να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες για δημιουργία υποδομών και αναπτύξεων στην περιοχή.

Χάρης Παναγιώτου