Τα σχολεία είναι ανέτοιμα να υποδεχθούν την ερχόμενη Δευτέρα όλους τους μαθητές αφού, μέχρι στιγμής, δεν είναι εφικτό να εφαρμοστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό.

Αυτό επεσήμαναν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων στον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, με τον οποίο είχαν συνάντηση το πρωί.

Οι εκπαιδευτικοί κάλεσαν τον Υπουργό να επανεξετάσει το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα αφού, σε συνδυασμό με τις ψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, η κατάσταση θα είναι ανυπόφορη.

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, μιλώντας μετά το πέρας της σύσκεψης επεσήμανε ότι οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις ζήτησαν διευκολύνσεις σ’ ότι αφορά στη χρήση μάσκας από τους εκπαιδευτικούς και το εν λόγω αίτημα θα τύχει εξέτασης από το Υπουργείο.

Εκ μέρους της ΠΟΕΔ, ο Γενικός Γραμματέας, Χάρης Χαραλάμπους, ανέφερε ότι “αυτή τη στιγμή τα σχολεία δεν είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές, συνεπώς, για να μην παρανομούμε”, όπως ανέφερε, το υπουργείο θα πρέπει να λάβει σχετικές αποφάσεις.