Από την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν δικαίωμα προπόνησης σε ανοικτούς χώρους όλοι οι αθλητές ατομικών αθλημάτων. Όπως αποκάλυψε στον ραδιοσταθμό μας ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (ΚΟΤΟΞ) και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Αντρέας Θεοφυλάκτου, την Τρίτη 5 Μαΐου θα ανακοινωθεί πως θα έχουν δικαίωμα προπόνησης και άλλοι αθλητές πέρα από αυτούς που ανακοινώθηκαν χθες.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοφυλάκτου, η απόφαση αυτή πάρθηκε εδώ και λίγες μέρες, όμως λόγω του ότι προέκυψε Πρωτομαγιά και Σαββατοκύριακο, η κρατική μηχανή δεν προχώρησε στη διόρθωση του πρόσφατου διατάγματος για σταδιακή άρση των μέτρων και ως εκ τούτου αυτό θα γίνει τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Την Τρίτη 5 Μαΐου θα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα ανακοινωθεί την ίδια ημέρα, με ισχύ όμως από την Τετάρτη 6 Μαΐου. Άρα, οι αθλητές θα πάνε στα γήπεδα Παγκύπρια από τις 6 Μαΐου, νοουμένου ότι θα τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο πρόεδρος της ΚΟΤΟΞ, μας είπε ακόμη ότι την Τετάρτη, 6 Μαΐου, η Εθνική μας ομάδα τοξοβολίας θα πραγματοποιήσει την πρώτη της προπόνηση αφότου ξέσπασε η πανδημία. Επίσης αναμένεται ότι από τις 9 Ιουνίου θα ξαναρχίσει και το Παγκύπριο πρωτάθλημα τοξοβολίας.

Ο Αντρέας Θεοφυλάκτου ξεκαθαρίζει ακόμη ότι η επιστροφή των αθλητών στα γήπεδα, σε ό,τι αφορά την τοξοβολία, θα γίνεται μόνο με συνεννόηση με τα σωματεία τους, τα οποία οφείλουν, όπως λένε τα διατάγματα, να αποστείλουν ονομαστικό και ωρολόγιο πρόγραμμα προπονήσεων στην Ομοσπονδία και αυτή με τη σειρά της στις αρμόδιες αρχές.

Κωνσταντίνος Νικολάου