Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού, ύστερα από αναζωπύρωση στην περιοχή της Απαισιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το συντονιστικό κέντρο στην Αψιού, επίγεια και εναέρια μέσα πυρόσβεσης καταβάλλουν προσπάθειες για κατάσβεση της φωτιάς μετά την αναζωπύρωση, ενώ συνδράμει και το πρώτο από τα δυο ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair, που έφτασε το πρωί. Αργότερα σήμερα αναμένεται και το δεύτερο ελληνικό πυροσβεστικό αεροσκάφος.

Το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων ενισχύεται το απόγευμα, καθώς σύμφωνα και με πρωινές δηλώσεις στο ΚΑΝΑΛΙ 6 του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, αναμένονται άνεμοι στην περιοχή. Η πυρκαγιά, όπως ανέφερε, έχει περικυκλωθεί και δημιουργούνται αντιπυρικές λωρίδες και προσβάσεις για τις επίγειες δυνάμεις στην προσπάθεια οριοθέτησης της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, η περιοχή της πυρκαγιάς συνεχίζει να επιτηρείται περιμετρικά. Αντιμετωπίζοντα συνεχείς αναζωπυρώσεις με επίγειες και εναέριες δυνάμεις κυρίως στη βορειοδυτική πλευρά της περιμέτρου.