Τα συνεργεία της ΑΗΚ κατέβαλαν ολονύκτια προσπάθεια για επιδιόρθωση των καμένων πασσάλων για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην περιοχή της πυρκαγιάς που μαίνεται στη Λεμεσό, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ το πρωί της Δευτέρας η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου. Σημείωσε ότι σήμερα αναμένεται η πλήρης επαναφορά του δικτύου ηλεκτροδότησης.  

Απαντώντας σε ερώτηση για τις απώλειες από πλευράς ΑΗΚ, εξαιτίας της πυρκαγιάς η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι από την πυρκαγιά κάηκαν δέκα πάσσαλοι και τρεις μετασχηματιστές.

Επεσήμανε ότι τα συνεργεία της ΑΗΚ ήταν συνεχώς στο χώρο της πυρκαγιάς ενώ ζητήθηκε και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία χθες, γύρω στις 15:30,  η διακοπή ρεύματος στην περιοχή για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να επιτευχθεί η κατάσβεση της φωτιάς.

Όπως σημείωσε ύστερα από ενημέρωση ότι μπορούν να επέμβουν τα συνεργεία της ΑΗΚ για επιδιόρθωση των καμένων πασσάλων και αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, τα συνεργεία της ΑΗΚ κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες όλη τη νύκτα.  

Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι στις 8:30 το πρωί η συντριπτική πλειοψηφία του δικτύου που επηρεάστηκε από την πυρκαγιά έχει αποκατασταθεί, εκτός από ένα κομμάτι στο οποίο γίνεται έλεγχος του δικτύου καθώς δεν υπήρχε πρόσβαση λόγω της πυρκαγιάς.

Δήλωσε ότι όλα τα χωριά έχουν ηλεκτροδοτηθεί από τις πρωινές ώρες και σήμερα αναμένεται η πλήρης επαναφορά του δικτύου.