Της Πύλης το ανάγνωσμα…σε επανάληψη. Λίγα λεπτά μετά τις εννέα το πρωί, όταν άνοιξε η Πύλη των αιτήσεων για την επιχορήγηση 200 ευρώ για αγορά και χρήση ποδηλάτου, τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Ακροατές από την πρώτη στιγμή απευθύνθηκαν στην ενημερωτική εκπομπή του Σταθμού μας, υποβάλλοντας παράπονα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε επικοινωνία με το Υπ. Μεταφορών, μας αναφέρθηκε ότι το πρόβλημα είναι τεχνικό και πως καταβάλλεται προσπάθεια για επαναλειτουργία της Πύλης.

Λίγο αργότερα, το Υπουργείο ανακοίνωσε επίσημα ότι το πρόβλημα προέκυψε λόγω του υπερβολικού ταυτόχρονου ενδιαφέροντος που έχει επιδειχθεί για υποβολή αιτήσεων για χορηγία ποδηλάτων.

Αποτέλεσμα ήταν να μην καταστεί δυνατή η πρόσβαση του κοινού στην ηλεκτρονική Πύλη της ιστοσελίδας www.podilato.gov.cy καθώς ο αριθμός των ατόμων που επέδειξαν ενδιαφέρον για υποβολή αίτησης ήταν πολλαπλάσιος από τον αναμενόμενο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως ενημερωθήκαμε από το Υπ. Μεταφορών, η ιδιωτική εταιρεία που χειρίζεται την Πύλη δεν σχετίζεται με το Υφυπουργείο Καινοτομίας.

Σημειώνεται ότι τέθηκε από την ανάδοχο εταιρεία ως ανώτατο όριο χωρητικότητας της Πύλης των ποδηλάτων, τα 7500 άτομα.

Φαίνεται ότι όσοι επέδειξαν ενδιαφέρον για να τύχουν στήριξης για αγορά ποδηλάτου, ήταν πολύ περισσότεροι. Το κοινό, όπως αναφέρει το αρμόδιο Υπουργείο, θα ενημερωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο για τη νέα ημερομηνία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων.