Ακυρώσεις κρατήσεων, προβληματισμό και αναστάτωση, έφερε το πρωτόκολλο επαναλειτουργίας των κέντρων αναψυχής, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Επικεφαλής της Επαρχιακής Επιτροπής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Κύπρος Κυπριανού, κάνοντας λόγο για γκρίζες ζώνες και προσπάθεια ακύρωσης της επαναλειτουργίας.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού, «η κατάσταση είναι απαράδεκτη, γιατί μας είπαν ότι θα ανοίξουμε σήμερα και ενώ συζητήσαμε με τους αρμόδιους το πρωτόκολλο, ήρθαν χθες, τελευταία στιγμή, να μας παρουσιάσουν ένα πρωτόκολλο που ουσιαστικά δεν μας επιτρέπει ν’ ανοίξουμε».
 
«Είναι προσπάθεια να ακυρωθεί το άνοιγμα μας με το πρωτόκολλο αυτό», δήλωσε και πρόσθεσε ότι από το πρωί, ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής της Λεμεσού τηλεφωνούν και εκφράζουν τη δυσφορία τους για τους περιορισμούς, που περιλαμβάνει το πρωτόκολλο, την ώρα που κατά το τριήμερο προετοιμάζονταν πυρετωδώς για επαναλειτουργία.
 
«Υπάρχουν πάρα πολλές γκρίζες ζώνες στο πρωτόκολλο, το οποίο αναιρεί τα προηγούμενα διατάγματα που προνοούσαν πόσα άτομα εισέρχονται στο κάθε υποστατικό, ενώ μιλά για το ότι πρέπει να αφαιρείς τη μάσκα μόνο κατά τη διάρκεια της σίτισης», είπε ο Κύπρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι δεν είναι ούτε διευκρινιστικό τι εννοεί το πρωτόκολλο για το είδος της μουσικής που μπορεί κάποιος να έχει στο υποστατικό του.
 
Την ίδια ώρα δήλωσε πως, η αναφορά στο πρωτόκολλο για μόνιμα ανοικτές τις τρεις πλευρές είναι λανθασμένη, φέροντας ως παράδειγμα ένα υποστατικό, που  μπορεί να είναι κατά 80% ανοικτό από τις δυο πλευρές του, αλλά πάλι να μην μπορεί να λειτουργήσει, γιατί δεν μπορεί να έχει ανοικτή την 3η πλευρά του.
 
Παράλληλα σημείωσε ότι, μετά τη δημοσίευση του πρωτοκόλλου και την αναφορά στο θέμα συνεχούς χρήσης μάσκας, εκτός από την ώρα της ενεργού σίτισης, αλλά και λόγω των καιρικών συνθηκών – του κρύου και του αέρα – έχουν ακυρωθεί αρκετές κρατήσεις πελατών.
 
«Έχουν βάλει τόσους περιοριστικούς όρους που είναι σχεδόν αδύνατον να δουλέψουμε», δήλωσε ο κ. Κυπριανού και υπογράμμισε ότι «οι εισηγήσεις μας, ως ΠΑΣΙΚΑ, στο τραπέζι του διαλόγου, ήταν πιο ξεκάθαρες και πιο εύκολο να τηρηθούν και να αστυνομευθούν».
 
Οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, κατέληξε, είναι προβληματισμένοι και κάλεσε όλους να κάνουν υπομονή «γιατί προσπαθούμε να δούμε πώς θα χειριστούμε το θέμα με αυτούς που έλαβαν αυτές τις αποφάσεις».