Δεν υπάρχει προς το παρόν σκέψη για λήψη αυστηρότερων μέτρων τοπικά στη Λεμεσό, διότι την προηγουμένη φορά που έγινε κάτι τέτοιο υπήρξε και μεγάλη αντίδραση, όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας.

Σε δηλώσεις στην τηλεόραση του Ant1, για τα όσα καταγράφηκαν στο παλιό λιμάνι της πόλης την Κυριακή, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου είπε πως τέτοιες συμπεριφορές θέτουν σε κίνδυνο ζωές και ρισκάρουν όσα έχουμε κάνει μέχρι σήμερα.

Πρόσθεσε δε, πως αν οι ίδιες συμπεριφορές επικράτησαν και άλλα σημεία στη Λεμεσό, τότε θα αναμένουμε δυστυχώς αύξηση των κρουσμάτων.

Όπως είπε ο Υπουργός, ένα τοπικό μέτρο ήταν το κλείσιμο των δημοτικών στη Λεμεσό, πρόσθεσε ωστόσο, πως σημαντικό παράγοντα στη λήψη των αποφάσεων αποτελεί πλέον η ψυχολογική κόπωση και κατάσταση του κόσμου, που είναι διάχυτη στην κοινωνία.

Γι’ αυτό, πρόσθεσε, στοχευμένα μέτρα για βελτίωση της ψυχολογίας του κόσμου ήταν το άνοιγμα χώρων εστίασης και των πάρκων, διότι είναι πολύ μειωμένο το ποσοστό συμμόρφωσης, λόγω της κόπωσης.

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε πως μας απομένουν δύο με τρεις μήνες, είμαστε προς το τέλος και δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση.