Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκαν οι επτά συλληφθέντες σε σχέση με τον φόνο του 61χρονου Δωρόθεου Δημητριάδη, που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε πολυκατοικία στα Λατσιά, στην προσπάθεια του να βοηθήσει οικογενειακή του φίλη, η οποία είχε συχνά καβγάδες με το ζεύγος υπόπτων που διέμενε απέναντι από το διαμέρισμα της.

Το δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα ανανέωση της κράτησης εναντίον των επτά υπόπτων για άλλες πέντε μέρες, αφού ακόμη υπολείπεται ανακριτικό έργο, ώστε να στοιχειοθετηθεί πλήρως το έγκλημα. Έχουν παραληφθεί νέα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, τα οποία και εξετάζονται.

Παράλληλα, λήφθηκε κατάθεση από ένα από τα ανήλικα παιδιά και αναμένεται να ληφθεί και από το δεύτερο που βρισκόταν στο σημείο, ενώ οι ύποπτοι θα περάσουν από νέα ανάκριση.

Αντικείμενο διερεύνησης είναι το τι προηγήθηκε και ποιοι χτύπησαν το θύμα, το οποίο αρχικά δέχθηκε επίθεση από το ζεύγος, 35 και 31 ετών, στην παρουσία των τεσσάρων παιδιών της οικογένειας, ενώ το ένα από αυτά, κλήθηκε από τον πατέρα του να φωνάξει τους υπόλοιπους που βρίσκονταν στην πλατεία, εξού και στο σημείο έφθασαν τα άλλα πέντε πρόσωπα 24, 25, 26, 27 και 28 ετών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο κλειδί στην εξιχνίαση του εγκλήματος φαίνεται ότι αποτελεί η κάμερα ασφαλείας που είχε τοποθετήσει η οικογενειακή φίλη του 61χρονου, καθώς φοβόταν λόγω των συχνών προστριβών με το ζεύγος. Η κάμερα αυτή κατέγραψε το σκηνικό της επίθεσης.

Ενώπιον του δικαστηρίου ακούστηκε ξανά όλο το χρονικό της υπόθεσης. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το μένος με το οποίο οι δράστες φέρονται να κτυπούσαν το θύμα μέχρι τον θάνατο του. Το θύμα, ενώ ακόμα βρισκόταν στο έδαφος εντός του διαμερίσματος, με το κεφάλι του εκτός της εισόδου, δεχόταν χτυπήματα, ενώ ακολούθως, ο ένας εκ των πέντε υπόπτων, φαίνεται να σέρνει με τη βία τον 61χρονο εκτός της εισόδου. Ακολούθως, ο ένας εκ των υπόπτων, του επέφερε με τα χέρια και τα πόδια του χτυπήματα στο πρόσωπο και την κοιλιά. Κατά τον ίδιο χρόνο, δύο εκ των υπόπτων, βρίσκονταν κοντά στο θύμα σε στενό κλοιό.

Λίγο αργότερα έφτασε η Aστυνομία, οι πέντε ύποπτοι που κλήθηκαν στο σημείο τράπηκαν σε φυγή ωστόσο ο Δωρόθεος Δημητριάδης άφησε την τελευταία του πνοή.