Ανάκληση της απόφασης για αποκοπή της οικονομικής βοήθειας σε πρόσφυγες καλεί την Κυβέρνηση με επιστολή της Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής. Η επιτροπή θα αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών με την οποία θα ζητά για απόφαση της κυβέρνησης το 2016 να αποκόψει την οικονομική βοήθεια σε πρόσφυγες, οι οποίοι έλαβαν οικόπεδο για να κτίσουν κατοικία.

Το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής, η οποία ενημερώθηκε ότι τόσο ο Γενικός Εισαγγελέας όσο και η Επίτροπος Διοικήσεως έκριναν παράνομη αυτή την απόφαση.

Η πρόεδρος της Επιτροπής, Σκεύη Κουκουμά, κατήγγειλε ότι υπάρχουν πρόσφυγες οι οποίοι από το 2012 αναμένουν τον διαχωρισμό οικοπέδων. Αρχικά, δικαιούχοι ήταν το 2013 705 πρόσφυγες, αλλά πολλοί αποποιήθηκαν του δικαιώματος λόγω της παρόδου του χρόνου. Σήμερα οι δικαιούχοι είναι 350. Από αυτούς μόνο οι 183 έχουν υπογράψει συμβόλαιο. μόνο αυτοί οι 183 θα είναι δικαιούχοι αν δοθεί βοήθεια, σύμφωνα με την Έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως.

Η Επιτροπή αποστέλλει επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας στοιχεία και για τις εκκρεμούσες χορηγίες σε πρόσφυγες εκ μητρογονίας, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι γύρω στις 40 χιλιάδες.

Δημήτρης Στρατής