Στα ανησυχητικά δεδομένα των τελευταίων ημερών με τα αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού, που ώθησαν το Υπουργικό στην επέκταση των ισχυόντων μέτρων μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, προστίθεται κι η αναφορά σήμερα του εκπροσώπου Τύπου του ΟΚΥΠΥ, Χαράλαμπου Χαριλάου που μίλησε για αλυσίδα κρουσμάτων σε ασθενείς, οι οποίοι υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε δημόσιο νοσηλευτήριο, ανέφερε ο εκπρόσωπος. Διευκρίνισε πως η αλυσίδα προέκυψε από περιστατικά, τα οποία εισήχθησαν στο νοσοκομείο ταυτόχρονα.
Ο κύριος Χαριλάου υπογράμμισε πως οι ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ενδείκνυται να παρακολουθούνται στενά, καθώς δεν αποκτούν την πρέπουσα ανοσία μετά τον εμβολιασμό τους.
Εξέφρασε παράλληλα ανησυχία για την αύξηση ασθενών με κορωνοϊό σε μονάδες αυξημένης φροντίδας, πολλοί εκ των οποίων, όπως είπε, καταλήγουν στη συνέχεια σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Χαρακτήρισε ωστόσο την κατάσταση στα νοσοκομεία καλή και ελεγχόμενη και ανέφερε πως οι εισαγωγές ασθενών στα δημόσια νοσηλευτήρια σε καθημερινή βάση κινούνται σταθερά γύρω στις εβδομήντα.