Στο τελικό στάδιο έχει φτάσει για την Αστυνομία η υπόθεση του Αζέρου, σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας Κύπρου, Στυλιανό Παπαθεοδώρου.

Ο κ. Παπαθεοδώρου, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου και ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι “θεωρούμε ότι έχουμε φτάσει στο τελικό στάδιο, και προφανώς αύριο θα καταχωρηθεί η υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου”. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου σημείωσε πως είναι ξεκάθαρο τι πρόκειται να γίνει για την Αστυνομία, σημειώνοντας πως θεωρεί ότι είναι μια «πολύ σοβαρή υπόθεση» την οποία έχουν χειριστεί με πολύ καλό τρόπο.

Συνάντηση με Νομική Υπηρεσία μετά την απόφαση Διοικητικού Δικαστηρίου για προσλήψεις

Σε ό,τι αφορά την ακύρωση των προσλήψεων από το Διοικητικό Δικαστήριο, αλλά και για το ποιες είναι οι επόμενες ενέργειες της ηγεσίας της δύναμης ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε πως έχουν μιλήσει με την Νομική Υπηρεσία και αύριο το πρωί θα έχουν συνάντηση για να συζητήσουν το όλο θέμα, αλλά και την εξεύρεση, όπως είπε, των κατάλληλων τρόπων επανεξέτασης της διαδικασίας.

Πρόσθεσε επίσης πως δεν θα εφεσιβληθεί η απόφαση, αλλά αυτό που εξετάζουν είναι ο τρόπος συμμόρφωσης προς την πρωτόδικη απόφαση. «Θα γίνει η διαδικασία από την αρχή» είπε, σημειώνοντας πως το θέμα θα το δούνε αύριο με τη Νομική Υπηρεσία.

Έλλειψη προσωπικού

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στυλιανός Παπαθεοδώρου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εμφάνιση των μελών της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου, ωστόσο παραδέχτηκε ότι είναι γεγονός ότι σε σχέση με τις άλλες επαρχίες ο μέσος όρος έλλειψης προσωπικού στην Πάφο είναι μεγαλύτερος. Συγκεκριμένα συνέχισε, “το χρέος μας σε πλήρης συγκρότηση είναι 79 μέλη δηλαδή όταν θα γίνουν οι προσλήψεις και θα έχουμε τους 604 “. Αφού εκπαιδευτούν πρόσθεσε, “η Πάφος δεν φεύγει ποτέ από το μυαλό μας και θα πάρει το μερίδιο που της αναλογεί”.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας επισκέφτηκε σήμερα λίγο πριν τις 11:00 την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων της ηγεσίας σε διάφορες αστυνομικές διευθύνσεις με σκοπό την επικοινωνία με τα μέλη. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του επιθεώρησε παράταξη αστυνομικών και ακολούθως είχε σύντονη συνάντηση με την ηγεσία της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου.

Ακολούθως έγινε συνάντηση στην αίθουσα συσκέψεων της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου στην οποία παρευρέθηκαν όλοι οι αξιωματικοί, οι υπεύθυνοι σταθμών, τμημάτων και γραφείων της ΑΔΕ Πάφου.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε παρουσίαση από τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου Νίκο Τσαπή της δομής και οργάνωσης της διεύθυνσης και αναλύθηκε το έργο και οι δραστηριότητες των μελών με παρουσίαση στατιστικών στοιχειών.

Ακόμη αντηλλάγησαν απόψεις και συζητήθηκαν θέματα βελτίωσης της απόδοσης των μελών της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου.