Για το τελευταίο ταξίδι του για φέτος αναχώρησε από το Τερματικό Κρουαζιέρων της DP World Limassol το κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean, «Jewel of the Seas», το περασμένο Σάββατο, το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς είχε ως βάση του το λιμάνι Λεμεσού.
Με την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου, o προσωρινός Διευθυντής Επιχειρήσεων της DP World Limassol, Ernesto Osorio και η Λειτουργός Επιχειρήσεων Τερματικού, Κατερίνα Κωνσταντίνου, αντάλλαξαν αναμνηστικές πλακέτες με τον καπετάνιο του «Jewel of the Seas».
Το «Jewel of the Seas» ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος δρομολόγια από το λιμάνι Λεμεσού στις 10 Ιουλίου, πραγματοποιώντας 17 οκταήμερες κρουαζιέρες.
Παρόλο που το κρουαζιερόπλοιο λειτουργούσε με μειωμένη πληρότητα κατά τη διάρκεια του έτους, λόγω των μέτρων για την COVID-19, κατάφερε να εξυπηρετήσει πέραν των 23 χιλιάδων επιβατών, αποφέροντας σημαντικά έσοδα στην κυπριακή οικονομία και ενισχύοντας την απασχόληση και την αγορά εργασίας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, Nawaf Abdulla, αναφέρθηκε στη σημασία του τομέα της κρουαζιέρας για την οικονομική ανάκαμψη της Κύπρου, σημειώνοντας ότι «η απόφαση της Royal Caribbean να επιλέξει τη Λεμεσό ως βάση της για φέτος, έδωσε νέα δυναμική στον κλάδο, ενώ ταυτόχρονα, ενθάρρυνε περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας να επιλέξουν τη Λεμεσό ως βάση τους για τον επόμενο χρόνο.
Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, η εταιρεία αναμένεται να επαναρχίσει τις κρουαζιέρες από το λιμάνι Λεμεσού από τον Μάιο του 2022.
Οι εταιρείες κρουαζιέρας έχουν αρχίσει σταδιακά να ανακάμπτουν από την πανδημία, ωστόσο, θα χρειαστεί χρόνος», πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP, εκτιμώντας ότι ο τομέας θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019, περί τα τέλη του 2023 – αρχές του 2024.
Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι «ο τουρισμός κρουαζιέρας έχει τη δυνατότητα να αμβλύνει την εποχικότητα των τουριστικών ροών προς την Κύπρο, καθώς και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη διαφοροποίηση των τουριστικών αγορών και την προσέλκυση επισκεπτών πέρα από τις διαχρονικά παραδοσιακές αγορές».