Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 26 τραυματίστηκαν σε πυρκαγιές που ξέσπασαν σε δασικές εκτάσεις, θαμνώδεις περιοχές και καλλιέργειες σε διάφορες περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας από Κυριακή προς Δευτέρα 24 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς ο καύσωνας πλήττει χώρες της βόρειας Αφρικής και της νότιας Ευρώπης.

Συνολικά, οι αρχές κατέγραψαν 97 πυρκαγιές σε 16 νομούς. Οι πιο μεγάλες ξέσπασαν στους νομούς Μπετζάια, Μπουίρα και Τζιτζέλ, σκοτώνοντας 15 ανθρώπους. Αυτές οι πυρκαγιές, που αναζωπυρώθηκαν από πολύ ισχυρούς ανέμους, έφτασαν σε κατοικημένες περιοχές σε αυτούς τους τρεις νομούς, και 1.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

Η χώρα βιώνει ένα έντονο κύμα καύσωνα, με τη θερμοκρασία να αναμενόταν σήμερα να φτάσει κατά τόπους τους 48 βαθμούς Κελσίου.

Περίπου 7.500 πυροσβέστες και 350 πυροσβεστικά οχήματα κινητοποιήθηκαν, με την υποστήριξη εναέριων πυροσβεστικών μέσων, για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Το υπουργείο τόνισε ότι οι επιχειρήσεις κατάσβεσης συνεχίζονται σε έξι νομούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ