Πευκόδασος κατακαίει η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κρατικό Δάσος της Πάφου στην περιοχή Ελίτζιες σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών Γιώργο Κωνσταντίνου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κωνσταντίνου χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση σημειώνοντας πως όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης βρίσκονται στην σκηνή της πύρινης λαίλαπας η οποία κατακαίει δάσος με πεύκα.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κωνσταντίνου, σημείωσε πως η έκταση δεν μπορεί να υπολογιστεί επί του παρόντος, ωστόσο αυτό θα γίνει, όπως είπε, με το πρώτο φως της ημέρας.

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, επιχειρεί το Τμήμα Δασών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Πολιτική Άμυνα αλλά και σημαντικός αριθμός εθελοντών οι οποίοι έχουν καταρτιστεί σε ομάδες.

Το έργο της κατάσβεσης ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου έχει καταστεί δύσκολο λόγω του σκότους και του δύσβατου της περιοχής. Η πυρκαγιά βρίσκεται συνέχισε, υπό εξέλιξη, και αναμένεται να μαίνεται καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Στο κρατικό Δάσος το Συντονιστικό Κέντρο Τμήματος Δασών

Το Συντονιστικό Κέντρο Τμήματος Δασών μεταφέρεται στην Πάφο, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών Γιώργο Κωνσταντίνου λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε γύρω στις 18:30 στο κρατικό Δάσος της Πάφου στην περιοχή Ελίτζιες.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κωνσταντίνου  ανέφερε πως το Συντονιστικό Κέντρο Τμήματος Δασών είναι όχημα που μεταφέρεται στην περιοχή με σκοπό τον συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν στην πυρκαγιά. Θα εδρεύει κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.   Ο κ. Κωνσταντίνου επιπρόσθετα σημείωσε πως αν παραστεί ανάγκη ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών θα είναι στο σημείο ούτως ώστε να βλέπει την εξέλιξη της πυρκαγιάς με κινητή μονάδα και στο κέντρο επιχειρήσεων.

Επιπρόσθετα  ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε πως στην περιοχή επιχειρούν τεράστιες επίγειες δυνάμεις τόσο από το Τμήμα Δασών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δασοπυροσβέστες, εκσκαφείς, προωθητές γαιών και τα βυτιοφόρα που υπάρχουν διαθέσιμα και βρίσκονται στην περιοχή. Η μάχη με τις φλόγες, συνέχισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, συνεχίζεται. Επανέλαβε επίσης πως με το πρώτο φως της ημέρας θα συνδράμουν εκ νέου τα εναέρια πτητικά μέσα  ενώ θα επιστρατευθεί και το Ίκαρος 2 για ενίσχυση των δυνάμεων της πυρόσβεσης.