Έντονη είναι η ανησυχία των γονέων σχετικά με τα όσα ισχύουν τη δεδομένη στιγμή για τους μαθητές Γ’ Λυκείου που εξετάζονται στην πρακτική δοκιμασία.

Όπως μαθαίνουμε, τα ζητήματα που προκαλούν προβληματισμό στους γονείς είναι περισσότερα από ένα, όμως το πιο σημαντικό θεωρείται το ότι ζητάνε να υπάρξει ένα 5% μπόνους στην πριμοδότηση της πρακτικής δοκιμασίας. Κάτι παρόμοιο έγινε και με τα άλλα εξεταζόμενα μαθήματα των Παγκύπριων εξετάσεων, όπου, ως γνωστό, αφαιρέθηκε μέρος της ύλης.

Προβληματισμός προκύπτει και από το γεγονός πως, λόγω της καραντίνας, οι μαθητές ήταν σε απραξία δύο μήνες και τώρα καλούνται να αποδώσουν τα μέγιστα, για να εξασφαλίσουν θέση στο πανεπιστήμιο που επιθυμούν. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι υπάρχει το ενδεχόμενο τραυματισμών.

Ουσιαστικά, αυτό που καλούνται να κάνουν οι μαθητές είναι να φτάσουν στα όρια που ίσχυαν και προηγουμένως, χωρίς να υπολογίζεται το διάστημα απραξίας τους. Επίσης, φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι δεν έλαβαν καθόλου υπόψη και τα όσα έλεγαν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ειδικοί αναφορικά με τα θέματα φυσικής κατάστασης.

Να τονίσουμε ότι οι τελειόφοιτοί μας εξετάζονται στο μάθημα της πρακτικής δοκιμασίας από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου. Σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουνίου, είναι η τελευταία ημέρα.

Κωνσταντίνος Νικολάου