Αίτημα προς την Αστυνομία για να διενεργηθεί δεύτερη νεκροτομή επί της σορού της 28χρονης από την Ουκρανία, η οποία έχασε τη ζωή της το περασμένο Σάββατο, ζήτησαν οι δικηγόροι του 31χρονου υπόπτου, ο οποίος συνελήφθη για το διερευνώμενο φόνο εκ προμελέτης. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Πάφου και υπεύθυνο του ΤΑΕ, Μιχάλη Νικολάου, το αίτημα της πλευράς του υπόπτου για δεύτερη νεκροτομή, στην οποία θα παρίσταται ιδιώτης ιατροδικαστής, μελετάται από την Νομική Υπηρεσία του κρατους.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε  σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο αποφάσισε την 8ήμερη κράτηση του για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η νεκροτομή επί της σορού της γυναίκας, την οποία διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Λευκωσίας και η οποία διήρκησε έξι ώρες, κατέδειξε πως η 28χρονη φέρει κάταγμα σε σημείο του υοειδούς οστού, το οποίο παρατηρείται σε περιπτώσεις στραγγαλισμού, όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου.

Η 28χρονη Ουκρανή βρισκόταν στην Κύπρο από τις 6 Ιανουαρίου με ειδική άδεια παραμονής στην Κύπρο από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Την ίδια στιγμή υπάρχουν ενδείξεις, οι οποίες διερευνώνται, ότι είχε επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν την Κύπρο, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ