Έρευνες σε υποστατικά και κατοικίες διεξάγει η Αστυνομία στη Λάρνακα για εντοπισμό του νεαρού, ηλικίας 23 ετών, ο οποίος απέδρασε από νόμιμη κράτηση το βράδυ της Τρίτης, ενώ βρισκόταν στα γραφεία του ΤΑΕ.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, «ο νεαρός είχε συλληφθεί το απόγευμα της Τρίτης, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, αφού θεωρήθηκε ύποπτος για υποθέσεις που αφορούν διαρρήξεις και κλοπές δύο πρακτορείων στοιχημάτων και ενός περιπτέρου που διαπράχθηκαν φέτος στην επαρχία Λάρνακας. Ο νεαρός, ενώ βρισκόταν στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας, κατάφερε, κάτω από άγνωστες μέχρι συνθήκες, να αποδράσει γύρω στις 19:30 χθες το βράδυ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ανδρέου είπε πως «αναμένεται έκθεση γεγονότων από τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρνακας προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασε ο κρατούμενος. Η έκθεση γεγονότων θα μελετηθεί και στη συνέχεια θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις» είπε.

Σε άλλη ερώτηση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου είπε ότι «δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο διέφυγε ο ύποπτος ο οποίος φορούσε χειροπέδες. Μόλις έγινε αντιληπτή η απόδραση του 23χρονου, η Αστυνομία άρχισε έρευνες σε διάφορα υποστατικά και κατοικίες χωρίς όμως μέχρι στιγμής να εντοπιστεί».

Σημείωσε ακόμα ότι «χθες βράδυ έγινε και μερική ανάκληση προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, που συμμετείχε στις έρευνες για εντοπισμό του αλλοδαπού. Σήμερα τα στοιχεία και η φωτογραφία του 23χρονου, δόθηκαν στην δημοσιότητα σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ