Την προσεχή Δευτέρα θα ληφθούν αποφάσεις μαζί με τους ειδικούς και αναλόγως θα διαμορφωθούν τα πρωτόκολλα, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα. Οι δηλώσεις του έγιναν μετά το τέλος διάσκεψης Τύπου για την Εθνική Στρατηγική Θαλασσαιμίας και Λοιπών Αιμοσφαιρινοπαθειών, η οποία έγινε την Πέμπτη, στο Υπουργείο Οικονομικών

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα αλλάξει το 24ωρο τεστ σε ανεμβολίαστους και αν θα υπάρχουν προϋποθέσεις και για τους εμβολιασμένους, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι είναι κάτι που μελετάται και ότι χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμα μέχρι να ανακοινωθεί.

Ο κ. Χατζηπαντέλας πρόσθεσε ότι έχει ακούσει τις εισηγήσεις των ιδιοκτητών των κέντρων αναψυχής και ότι θα συναντηθεί την προσεχή Δευτέρα με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή. «Αναλόγως θα αποφασίσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε ακούσει τις απόψεις των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής και ξέρουμε μέχρι πού φτάνουν τα όριά μας. Βάσει των προτάσεων από τους ειδικούς θα διαμορφωθούν και τα ανάλογα πρωτόκολλα», τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

Σχετικά με το ενδεχόμενο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για όσους νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ή κλειστές δομές, ο κ. Χατζηπαντέλα εξήγησε ότι αυτό δεν έχει γίνει γιατί οι ειδικοί θέλουν να προστατεύσουν τους ασθενείς από την πιθανότητα νόσησης. Ωστόσο, το θέμα θα εξεταστεί τη Δευτέρα, κατά τη συνάντησή του με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή. «Αν πρέπει να αλλάξει το πρωτόκολλο, θα το αλλάξουμε», ανέφερε.

Επιπρόσθετα, ερωτώμενος για ενδεχόμενες χαλαρώσεις στην είσοδο των επισκεπτών στα νοσοκομεία, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι έχουν μειωθεί τα κρούσματα λόγω των αυστηρών πρωτοκόλλων που ισχύουν. «Τα λαμβάνουμε όλα υπ΄ όψιν. Είναι ένα θέμα που θα το ξαναθέσω στους επιστήμονες και ανάλογα με τις τοποθετήσεις τους θα πάρουμε πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τον θάνατο της 33χρονης και την καταγγελία για ιατρική αμέλεια, ο κ. Χατζηπαντέλα σημείωσε ότι η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα και ότι οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις θα γίνουν σε ένα μήνα.