*Φωτογραφία αρχείου

Η βελτίωση του παλαιού δρόμου Λεμεσού-Πάφου μήκους δυόμιση χιλιομέτρων δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες αυτή τη στιγμή λόγω του μεγάλου αριθμού σημαντικότερων Πολεοδομικών Έργων που εκκρεμούν για χρόνια, σύμφωνα με πληροφόρηση που έλαβε το Κανάλι 6 από το Τμήμα Πολεοδομίας.

Όπως μας λέχθηκε, με αυτά δεδομένα δεν μπορούν επί του παρόντος να τεθούν χρονοδιαγράμματα, για το πότε θα εκτελεστεί το συγκριμένο έργο.

Ο σταθμός μας υπήρξε πρόσφατα δέκτης παραπόνων για το ότι ο δρόμος δεν έχει πεζοδρόμιο και είναι επικίνδυνος.

Ο Κοινοτάρχης Επισκοπής Λεύκιος Προδρόμου, μας ανέφερε ότι ο παλαιός δρόμος Λεμεσού – Πάφου, που διασχίζει την Επισκοπή, έχει σχεδιαστεί με πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους, και πως υπάρχει εγκεκριμένο σχέδιο από το 2008. Πρόσθεσε ωστόσο πως το θέμα βρίσκεται στα Δημόσια Έργα.

Από το Τμήμα Δημοσίων Έργων μας ανέφεραν ότι το έργο είναι Πολεοδομικό, και πρέπει να ενταχθεί στους προϋπολογισμούς ανάπτυξης του Τμήματος Πολεοδομίας, για να προχωρήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας για την κατασκευή του δρόμου εκπονήθηκε παλαιότερα από το Τμήμα Πολεοδομίας Ρυθμιστικό σχέδιο το οποίο θα πρέπει να αναθεωρηθεί ώστε να συνάδει με τις νέες απαιτήσεις σε σχέση με τις αστικές οδούς.

Περεταίρω έχει τερματιστεί σύμβαση που κατακυρώθηκε προ δεκαετίας και αφορούσε την ετοιμασία κατασκευαστικών σχεδίων προκειμένου να προκηρυχθούν προσφορές για την εκτέλεση του έργου η οποία είχε αδρανοποιηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης.

Να σημειωθεί πως στο έργο περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση και διαπλάτυνση της υφιστάμενης γέφυρας πάνω από τον ποταμό Κούρρη μήκους 80 μέτρων.

Ως γνωστό οι κοινότητες Επισκοπής και Ερήμης αξιώνουν την ανακατασκευή του γεφυριού, τονίζοντας πως παρουσιάζει ρωγμές και ενδεχομένως να είναι επικίνδυνο.

Επιτόπου επίσκεψη στο γεφύρι πραγματοποίησε προ μηνών, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος ο οποίος έδωσε οδηγίες όπως διενεργηθεί μελέτη για το πόσο ασφαλές είναι το γεφύρι, προκειμένου να συντηρηθεί, ενώ ανέφερε πως θα εξετάσει και το αίτημα των κοινοτήτων για κατασκευή πεζόδρομου ποδηλατόδρομου.