Τελευταία ενημέρωση 18:35

Δύο περιστατικά κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Κύπρο. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, τα δύο περιστατικά που βρέθηκαν θετικά στον ιό, προέκυψαν εκ των πενήντα που έχουν εξεταστεί ως τώρα. Όπως ενημέρωσε ο Κ. Ιωάννου σε συνέντευξη Τύπου, «το ένα περιστατικό αφορά άντρα 25 ετών από τη Λεμεσό, που ήρθε από το Μιλάνο στις 26/2. Είχε αυτοπεριοριστεί και στις δεύτερες εξετάσεις φάνηκε ότι είναι θετικός. Το δεύτερο περιστατικό αφορά άντρα 64 ετών από τη Λευκωσία, επαγγελματία υγείας σε δημόσιο νοσηλευτήριο, ο οποίος ήρθε από τη Μεγάλη Βρετανία στις 3 Μαρτίου και σήμερα επικοινώνησε με ιατρικούς λειτουργούς ότι εμφανίζει συμπτώματα».

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί με ποιους είχε έρθει σε επαφή ο 64χρονος επαγγελματίας υγείας, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν εξετάσεις. Ανακοινώνοντας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι δεν χρειάζεται πανικός, αλλά εγρήγορση.

«Όλοι πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα αυτοπροστασίας, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών και άλλα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί. Σημαντικό είναι, όσοι συμπατριώτες μας έχουν ταξιδέψει σε χώρες όπου υπάρχουν περιστατικά, να αυτοπεριοριστούν».

Αρνητικοί οι στρατιώτες και ο κρατούμενος στην Ομορφίτα

Αρνητικές ήταν οι εξετάσεις για κορωνοϊό των στρατιωτών από Πάφο και Λευκωσία που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ελλάδα, αλλά και του νεαρού κρατούμενου που κρατείτο στον αστυνομικό σταθμό Ομορφίτας.