Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα Ιουνίου να ξεκινήσει το άνοιγμα των αεροδρομίων, δήλωσε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο Κανάλι 6 ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, προσθέτοντας πως τα μέλη της διυπουργικής επιτροπής επεξεργάζονται σχέδιο που θα περιλαμβάνει ημερομηνίες για σταδιακό άνοιγμα, κατηγοριοποίηση χωρών καθώς τι θα απαιτείται για να ταξιδέψει κάποιος στην Κύπρο, βάσει και των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υπουργός σημείωσε πως αυτά τα θέματα θα συζητηθούν αύριο σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ομάδα των επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση. Ο κ. Καρούσος ανέφερε πως θα ανοίξουν πρώτα οι πτήσεις με χώρες με παρόμοια ή καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα από ό,τι η Κύπρος, όπως το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Μάλτα.

Μπαίνουν υπογραφές για το πρώτο τμήμα του δρόμου Λεμεσού – Σαϊτά

Τις επόμενες μέρες θα υπογραφούν τα συμβόλαια για την κατασκευή του 1ου τμήματος του δρόμου Λεμεσού-Σαϊτά, δήλωσε επίσης ο Γιάννης Καρούσος, ο οποίος ανήγγειλε ότι το Υπουργείο κέρδισε την ένσταση που εκκρεμούσε στην αναθεωρητική Αρχή Προσφορών για το έργο. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η κατασκευή του δρόμου θα προχωρήσει και δεν επηρεάζεται από την κρίση του κορωνοϊού.