τελευταία ενημέρωση 12:24
Ελεύθερος μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να αφεθεί ο 35χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου με ποινή άμεσης φυλάκισης 45 ημερών, αφού τον έκρινε ένοχο, στη βάση καταγγελίας από την Αστυνομία, για παραβίαση των διαταγμάτων περιορισμού των μετακινήσεων.
Όπως είχε αναφέρει στον σταθμό μας νωρίτερα έγκυρη πηγή από τη Νομική Υπηρεσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά από συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, αναμενόταν ότι θα υπογράψει προεδρική χάρη, ώστε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο 35χρονος, γεγονός που επιβεβαιώθηκε πριν λίγο με γραπτή δήλωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Παναγιώτη Σεντώνα, στην οποία αναφέρεται:
«Ο Προέδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, μετά και από εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, αποφάσισε την αναστολή της έκτισης της ποινής φυλάκισης πολίτη, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 45 ημερών για παράβαση των περιορισμών διακίνησης που επιβλήθηκαν δυνάμει Διατάγματος του Υπουργού Υγείας. Για την απόφαση αναστολής λήφθηκε υπόψη ότι από την 27η Μαρτίου 2020 (δηλαδή δύο μέρες μετά την υπό αναφορά παράβαση), αυτής της φύσεως αδικήματα τιμωρούνται με εξώδικη ρύθμιση επιβολής προστίμου. Λήφθηκαν, επίσης, υπόψη και άλλοι σχετικοί με την υπόθεση παράγοντες».