Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Αστυνομία θα βρίσκεται στους δρόμους και θα γίνονται καταγγελίες όπου υπάρξουν παραβιάσεις των διαταγμάτων απαγόρευσης της μετακίνησης κατά τις εναπομείνασες μέρες του Πάσχα, έστειλε μιλώντας στο Κανάλι 6 και στην εκπομπή «Απογευματινό Μικρόφωνο στον Πολίτη», ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης.

Διεμήνυσε παράλληλα ότι με βάση το νέο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας οι χώροι απαγόρευσης της συμμετοχής σε παραδοσιακά έθιμα του Πάσχα δεν περιορίζονται μόνο εντός της εκκλησίας, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο, επιβεβαιώνοντας ότι παρατηρήθηκε το φαινόμενο κάποιοι να κοινωνούν από την πίσω πόρτα.

Ο Γιώργος Σαββίδης ανέφερε ότι η διαβεβαίωση που έχει από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, είναι ότι μέλη του Σώματος, θα βρίσκονται σε όλους τους δρόμους από τις πόλεις προς τα χωριά, καθώς και σε πολλά άλλα σημεία.

Επανέλαβε ότι η όποια μετακίνηση πρέπει να γίνεται κατ’ εξαίρεση για λόγους που επιτρέπονται και όχι για τις παραδοσιακές σούβλες και τραπέζια. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι θα επιτρέπεται σε φοιτητές να μετακινηθούν από τη μία επαρχία στην άλλη, για να επιστρέψουν στην μόνιμη κατοικία τους.

Κλείνοντας, ο κ. Σαββίδης απηύθυνε έκκληση προς όλους να σεβαστούν τα διατάγματα και να παραμείνουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.