Τα εμβολιαστικά κέντρα κατά της νόσου COVID-19 δεν θα λειτουργήσουν σε ημέρες που εμπίπτουν σε περίοδο δημοσίων αργιών, τη Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2022, και την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται πως τα εμβολιαστικά κέντρα walk-in σε όλες τις επαρχίες, εξαιρουμένων των εμβολιαστικών κέντρων σε Κυπερούντα και Πόλη Χρυσοχούς, θα λειτουργούν από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, εξαιρουμένων των δημοσίων αργιών που αναφέρονται, από τις 8:00πμ – 2:30μμ.

Όπως αναφέρεται, συστήνεται ενισχυτική δόση εμβολίου σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει παρέλθει η περίοδος των πέντε μηνών από την λήψη της τελευταίας δόσης εμβολίου.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες.

Ο εμβολιασμός με ενισχυτική δόση εμβολίου συστήνεται μετά την παρέλευση 3 μηνών από το 1ο θετικό τεστ κατά της νόσου COVID-19.

Για τη διενέργεια εμβολιασμού θα πρέπει να προσκομίζεται έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο) και κάρτα εμβολιασμού.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των ατόμων κάτω των 18 ετών, απαραίτητο το Έντυπο γραπτής συγκατάθεσης γονέων/κηδεμόνων υπογραμμένο και από τους δύο γονείς, όπου αυτό εφαρμόζεται. Ελληνικά ή Αγγλικά.

Το ωράριο λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων με ισχύ από τις 14 Δεκεμβρίου έχει ως εξής:

Στη Λευκωσία (Κρατική Έκθεση), Λάρνακα (Παλαιό Νοσοκομείο), Λεμεσό (Κέντρο Υγείας Λινόπετρας), Πάφο (Γενικό Νοσοκομείο Πάφου) και Αμμόχωστο (Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου) οι ημέρες λειτουργίας είναι Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 8:00π.μ.- 2:30μ.μ.

Οι ημέρες για τα εμβόλια Pfizer/BioNTech (ΒΑ.4 – ΒΑ.5) είναι Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτ, Πέμπτη και Παρασκευή. Για τα εμβόλια Moderna (ΒA.4 – ΒΑ.5) Τρίτη και Πέμπτη και για εμβόλια Johnson & Johnson Παρασκευή.

Το εμβολιαστκό κέντρο στην Κυπερούντα λειτουργεί 8:30π.μ.- 2:30μ.μ Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Τα εμβόλια Pfizer/BioNTech (ΒΑ.4 – ΒΑ.5) χορηγούνται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, τα Moderna (ΒA.4 – ΒΑ.5) κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και τα Johnson & Johnson κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Το εμβολιαστικό κέντρο στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς λειτουργεί 9:30π.μ – 1:30μ.μ κάθε Τρίτη. Τα εμβόλια Pfizer/BioNTech (ΒΑ.4 – ΒΑ.5) χορηγούνται την Τρίτη ενώ τα Moderna (ΒA.4 – ΒΑ.5) και Johnson & Johnson κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.