Υποβλήθηκαν σήμερα Τρίτη, στα γραφεία του ΔΗΚΟ, οι υποψηφιότητες για την ηγετική πυραμίδα του κόμματος και τις 15 θέσεις του εκτελεστικού γραφείου. Συγκεκριμένα κατατέθηκαν υποψηφιότητες για τις θέσεις προέδρου, αναπληρωτή προέδρου, τριών αντιπροέδρων, γενικού γραμματέα, κεντρικού οργανωτικού και γραμματείας.

‘Οπως αναμενόταν για τη θέση του Προέδρου και Αντιπροέδρου επαναδιεκδικούν Νικόλας Παπαδόπουλος και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, άνευ ανθυποψηφίου. Ο ‘Αθως Αντωνιάδης δεν διεκδίκησε καμία θέση.

Αύριο υποψηφιότητες θα υποβληθούν για τις υπόλοιπες θέσεις των Προέδρων και μελών των Επαρχιακών Επιτροπών καθώς και της Κεντρικής Επιτροπής.

Η ψηφοφορία θα γίνει στις 9 Ιουλίου στο εκλογικό συνέδριο. Δικαίωμα ψήφου έχουν γύρω στις 20.000 μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος.

Τις τρεις θέσεις Aντιπροέδρου διεκδικούν οι Μιχάλης Δαμιανού, Νεόφυτος Χαραλαμπίδης, Χρύσανθος Σαββίδης και Ανδρέας Μιχαηλίδης και τη θέση του ΓΓ οι Γιώργος Σολωμού, Αντώνης Σιβιτανίδης και Ολύμπιος Χριστοφή. Για Κεντρικός οργανωτικός υποψηφιότητα κατέθεσε ο Φύτος Κωνσταντίνου, ο οποίος επανεκλέγεται.

 

Διεκδικώ για ένα ισχυρό ΔΗΚΟ που μπορεί να πετύχει περισσότερα λέει ο Νικόλας Παπαδόπουλος

 

 

Ο Nικόλας Παπαδόπουλος είπε στις δηλώσεις του μετά την υποβολή της υποψηφιότητας ότι φέτος έχει την τιμή να συμπληρώνει δέκα χρόνια στην Προεδρία και ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους, τα μέλη, τα στελέχη για την αγάπη, στήριξη και συνεργασία.

Είπε ότι τα δέκα χρόνια άρχισαν με την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση του 2013, τη χρεωκοπία που σηματοδότησε την πορεία της χώρας και ήταν δύσκολα.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το ΔΗΚΟ, συνεπές με τις θέσεις και τις αρχές του βρέθηκε στην αντιπολίτευση και έθεσε ως ύψιστη προτεραιότητα την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη διεκδίκηση σωστής και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού.

Συνέχισε λέγοντας ότι κράτησε την Κύπρο στην ευρωπαϊκή της πορεία και την ευρωζώνη σε μια τροχιά δημοσιονομικής σταθερότητας και πειθαρχίας και στήριξε τη μεσαία τάξη στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Επίσης, είπε, συνέβαλε με τις προτάσεις του, εντός και εκτός Βουλής, στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, στην εφαρμογή του ΓεΣΥ και στη στήριξη της παιδείας και των νέων ανθρώπων.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ο κύκλος της αντιπολίτευσης έχει τελειώσει και το ΔΗΚΟ, «αφουγκραζόμενο την απαίτηση της κοινωνίας για ενότητα και συλλογικότητα, πρωταγωνίστησε στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές και πέτυχε την ανάδειξη του Νίκου Χριστοδουλίδη και πλέον πρωταγωνιστεί ως πυλώνας της συμπολίτευσης».

Πρόσθεσε ότι «αναλογιζόμενοι τα πολλά και σημαντικά που καταφέραμε ως αντιπολίτευση, είμαστε βέβαιοι για τα πολύ περισσότερα και τα πιο σημαντικά που μπορούμε να πετύχουμε ως συμπολίτευση στα χρόνια που έρχονται».

Ανέφερε παράλληλα ότι επαναδιεκδικεί την προεδρία για να συνεχίσει να υπηρετεί το κόσμο, τις αρχές και τις θέσεις του κόμματος, με περηφάνεια για τις αποφάσεις του κόμματος που ωφέλησαν τον τόπο αλλά κυρίως με πίστη και αισιοδοξία για το μέλλον και την πεποίθηση ότι μπορούν όλοι και όλες να πετύχουν περισσότερα για ένα ισχυρό κόμμα, ένα ισχυρό κεντρώο χώρο και μια ισχυρή και ελεύθερη Κύπρο.

 

Μπροστά με καθαρές θέσεις και σύγχρονες λύσεις λέει η Ερωτοκρίτου

 

Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου η οποία επαναδιεκδικεί την θέση της Αναπληρώτριας Προέδρου είπε ότι με ιδιαίτερη συγκίνηση κατέθεσε την υποψηφιότητά της για δεύτερη θητεία.

Είπε ότι μετά από μια διαδρομή που ξεκινά από τα φοιτητικά της χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συναγωνίστριες και οι συναγωνιστές της την τίμησαν πολλές φορές με την εμπιστοσύνη τους, σήμερα διεκδικεί τη δυνατότητα να συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί τους από την πρώτη γραμμή, πάντα με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες του κόμματος, δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας που εξακολουθεί να εμπνέεται από τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Η κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι το ΔΗΚΟ προχωρά μπροστά με καθαρές θέσεις και σύγχρονες λύσεις με στόχο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, με σύνεση και πολιτική αξιοπρέπεια και περηφάνια να συνεχίσει να προσφέρει στην πατρίδα μας και το λαό μας.

 

Θέσεις Αντιπροέδρων

 

Ο Μιχάλης Δαμιανού επαναδιεκδικεί τη θέση του Αντιπροέδρου και σε δηλώσεις του είπε ότι ως Αντιπρόεδρος και ενεργός πολίτης επιλέγει τη δράση στην πρώτη γραμμή και ότι στις επάλξεις για περισσότερα από 27 χρόνια θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει στο κόμμα και την πατρίδα.

Ανέφερε ότι η καταξίωση του ΔΗΚΟ μέσα από την επιλογή στις προεδρικές εκλογές τον φορτίζει με επιπλέον ευθύνη και ότι έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον , και μέσα από τις γνώσεις του και την αγνή πρόθεση για ουσιαστική προσφορά ζητά από τον απλό Δηκοϊκό κόσμο να δώσει και πάλι τη στήριξή του.

Ανέφερε ότι παραμένουμε συνοδοιπόροι, ώστε το ΔΗΚΟ να συνεχίσει να έχει ρυθμιστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο, για να έρθει η ευημερία και η λύση του Κυπριακού.

Ο Χρύσανθος Σαββίδης στις δηλώσεις του είπε ότι σήμερα κλείνει 15 χρόνια συνεχούς προσφοράς στο κόμμα και με ιδιαίτερη συγκίνηση κατέθεσε την υποψηφιότητά του.

Ανέφερε ότι όλοι οι συναγωνιστές είναι άξιοι και ικανοί και ότι μαζί μπορούμε να οδηγήσουμε το ΔΗΚΟ στο μέλλον, προσθέτοντας ότι πρέπει να δώσουμε ευκαιρία σε νέα πρόσωπα για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα και το κόμμα.

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης είπε ότι στο ΔΗΚΟ μεγάλωσε και σε αυτό το κόμμα πορεύθηκε με τους συναγωνιστές του και θα συνεχίσει να το πράττει για ένα ΔΗΚΟ ανανεωμένο, αναγεννημένο και μακριά από οποιαδήποτε εσωστρέφεια.

Ο Νεόφυτος Χαραλαμπίδης είπε ότι με απόλυτο σεβασμό προς όλους και όλες κατέθεσε την υποψηφιότητά του και έχει πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στην ιστορική παράταξη γι΄ αυτό και είναι στην διάθεση του δηκοϊκού κόσμου για επανεκλογή.

Είπε ότι είναι πεποίθησή του πως όσοι εκ της ηγεσίας είχαν ουσιαστικό ρόλο στην προώθηση της υποψηφιότητας και της εκλογής του Νίκου Χριστοδουλίδη στην προεδρία της Δημοκρατίας, έχουν ηθική και πολιτική υποχρέωση να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή δίπλα στον Νικόλα Παπαδόπουλο και να εργαστούν σκληρά για την επιτυχία της επιλογής τους.

Ο κ. Χαραλαμπίδης απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους με την αυτοπεποίθηση, που όπως είπε, του δίνει η συνεχής, αδιάλειπτη και αταλάντευτη πορεία του στο ΔΗΚΟ.

Ο κεντρικός Γενικός οργανωτικός Φύτος Κωνσταντίνου που επανεκλέγεται είπε ότι αγωνίστηκε από πολλές επάλξεις του κόμματος για πολλά χρόνια και οι προτροπές και πιέσεις που δέχθηκε από πολλά στελέχη και μέλη του κόμματος τον τελευταίο καιρό, επώνυμα και ανώνυμα, για επαναδιεκδίκηση, τον ώθησαν στο να έχει μόνο μια επιλογή, να είναι ξανά υποψήφιος.

Είπε ότι θα συνεχίσει από αυτή τη θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο πιο νευραλγικό πόστο του ΔΗΚΟ και νιώθει τεράστιες υπεύθυνες, υποσχόμενος ότι θα δώσει το άπαν των δυνάμεών του μέσα σε κλίμα ενότητας, συνεργασίας και συνεννόησης για την ενίσχυση και ενδυνάμωση του ΔΗΚΟ και πάνω από όλα για το καλό του τόπου.

Θέσεις ΓΓ

 

Ο Αντώνης Σιβιτανίδης είπε ότι ταπεινά υποβάλλει την υποψηφιότητά του, λέγοντας ότι προέρχεται από τη βάση του κόμματος και θέλει να υποστηρίξει τα συμφέροντα της βάσης του δηκοϊκού κόσμου.

Πρόσθεσε ότι η διαχρονική παρουσία του στο κόμμα και στους αγώνες του, η εκπαίδευση, η εμπειρία και οι ικανότητές του, του δίνουν τα εχέγγυα για μια θητεία στη θέση του ΓΓ.

Ο Γιώργος Σολωμού είπε ότι σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και παρά την απαξίωση του κόσμου προς τα κόμματα, επιλέγει να προσπαθήσει να αλλάξει αυτά που μπορεί προς όφελος των συμπατριωτών του και ότι ακόμη και αν δεν τα καταφέρει θα γνωρίζει ότι τουλάχιστον προσπάθησε.

Είπε ότι θεωρεί πως ήρθε η ώρα για εκείνον, μετά και από παρότρυνση πολλών συναγωνιστών και συναγωνιστριών να διεκδικήσει θέση στην ηγεσία.

Ανέφερε ότι οι πολιτικοί του σήμερα πρέπει να έχουν ξεκάθαρο και ειλικρινή λόγο και ρόλο χωρίς ήξεις και αφίξεις, όπως είπε, γιατί αυτό επιβάλλει η κοινωνία.

Ο κ. Σολωμού συνέχισε λέγοντας ότι ο ρόλος του ΓΓ είναι πολυσύνθετος και πιστεύει πως μπορεί να αντεπεξέλθει και να εκπροσωπεί επάξια τους δηκοϊκούς και όλους τους συμπολίτες του που ταυτίζονται με τις θέσεις και τις απόψεις που πρεσβεύει το ΔΗΚΟ.

Συνέχισε λέγοντας ότι στις 9 Ιουλίου ο περήφανος κόσμος του ΔΗΚΟ αποφασίζει για τη νέα ηγεσία και προσδοκεί στη δική του στήριξη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ