Θα χρειαστεί χρόνος για συνηθίσουν οι οδηγοί την μονοδρόμηση της λεωφόρου Μακαρίου στην Λευκωσία από το ύψος του πρώην Χίλτον μέχρι και τα φώτα της Αστυνομίας του Λικαβητού και τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έγιναν.

Μετά από παράπονα ακρατών την τροχαία κίνηση που προέκυψε λόγω της μονοδρόμησης της Μακαρίου και για το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα πηγαίνουν σημειωτόν τις πρωινές ώρες, επικοινωνήσαμε για το θέμα με τον κ. Βασίλη Σαββίδη Εκτελεστικό Μηχανικό των Δημοσίων Έργων της Λευκωσίας.

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα εντοπίζεται όπως μας αναφέρθηκε λίγο πριν τις εννέα το πρωί και χρειάζεται χρόνος για να υπάρξει αποσυμφόρηση, ενώ σήμερα παρατηρήθηκε μικρή βελτίωση.

Παρ’ όλον ότι εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση και προβολή σε Μέσα Ενημέρωσης της μονοδρόμησης της Μακαρίου αρκετοί οδηγοί δεν κατάφεραν να ενημερωθούν, ενώ παρατηρήθηκε και το φαινόμενο αυτοκίνητα που βγαίνουν από τις παρόδους της λεωφόρου να αποκόπτουν το δρόμο σε διερχόμενα λεωφορεία.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό μηχανικό των δημοσίων έργων, το βασικό που πρέπει να πράξουν οι οδηγοί είναι να ακολουθούν τις νέες σημάνσεις που υπάρχουν στον δρόμο καθώς και τις πινακίδες. Επειδή πρόκειται για μεγάλη αλλαγή στο κέντρο της πρωτεύουσας, τις επόμενες μέρες αναμένεται ότι θα συνεχίσει η επιτήρηση των Αστυνομικών στις παρόδους για σκοπούς ενημέρωσης του κοινού.

Σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη θα βαφτούν με κόκκινο χρώμα η λεωφορειολωρίδες έτσι ώστε να είναι πιο ευδιάκριτες από τους οδηγούς. Θα τοποθετηθούν επίσης άλλες 4 με 5 νέες πινακίδες. Επίσης στην λεωφόρο Διγενή Ακρίτα, σε μεγάλο τμήμα του οδοστρώματος, από την Αστυνομία Λυκαβητού μέχρι και τη συμβολή με την λεωφόρο Καλλιπόλεως τοποθετήθηκε διαχωριστική νησίδα.

Οι οδηγοί καλούνται να επιδείξουν υπομονή και διάθεση να μάθουν ακριβώς την όδευση που θα ακολουθούν για να φτάνουν το συντομότερο δυνατόν στον προορισμό τους. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν ακόμα μερικές μέρες, μέχρι να προσαρμοστεί η κυκλοφοριακή κίνηση στις νέες ρυθμίσεις.