Κάποια κόμματα, παρά την υιοθέτηση από την Κυβέρνηση των πλείστων εισηγήσεών τους, προβάλλουν συνεχώς νέες αξιώσεις και νέα προσκόμματα στην έγκριση του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις, επισημαίνει ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, τονίζοντας πως η κρίση είναι εδώ και δεν πρέπει να υποτιμάται.

Σε γραπτή του δήλωση, αναφορικά με τη συζήτηση του νομοσχεδίου, ο κ. Πετρίδης σημειώνει πως το νομοσχέδιο που αφορά και κρατικές εγγυήσεις για δανειοδότηση, έτυχε εκτενούς διαβούλευσης εδώ και ενάμιση μήνα με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, στα πλαίσια της συζήτησής του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Μετά από τρεις συνεδριάσεις της εν λόγω Επιτροπής, την κατάθεση γραπτών εισηγήσεων από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, οι οποίες και απαντήθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και τη συζήτηση που διεξήχθη στο Προεδρικό υπό τον Πρόεδρο τις Δημοκρατίας, κάποια κόμματα, παρά την υιοθέτηση από την Κυβέρνηση των πλείστων εισηγήσεών τους, προβάλλουν συνεχώς νέες αξιώσεις και νέα προσκόμματα στην ψήφιση ενός πολύ σημαντικού για την οικονομία νομοσχεδίου», τονίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, την ίδια ώρα, και παρά το ιδιαίτερα υψηλό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα δημοσιονομικό πακέτο στήριξης της Κυβέρνησης προς τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις για διασφάλιση των θέσεων εργασίας, προβάλλουν «μη ρεαλιστικές αξιώσεις για κατακόρυφη αύξηση των δαπανών, αγνοώντας τις δυνατότητες της οικονομίας» και συμπληρώνει: «Είναι όμως νωπές οι μνήμες που το κράτος μετρούσε σε μέρες τα ρευστά του διαθέσιμα και αναγκαζόταν να ζητήσει διάσωση από τρίτους λόγω λανθασμένων οικονομικών χειρισμών».

Λέγοντας πως, έχοντας πλήρη επίγνωση των κινδύνων για την οικονομία, η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδρασε συναινετικά στα θέματα οικονομίας, ο ΥΠΟΙΚ προειδοποιεί πως «η κρίση  είναι εδώ και δεν πρέπει να υποτιμάται».

«Την ίδια στιγμή που όλες οι άλλες χώρες της Ε.Ε. προχωρούν γοργά στην υιοθέτηση παρόμοιων προγραμμάτων, εκμεταλλευόμενες πλήρως το αντίστοιχο ευρωπαϊκό πλαίσιο, οφείλουμε και εμείς να επιδείξουμε την αναγκαία ευθύνη έναντι των συμπολιτών μας και της οικονομίας», καταλήγει ο Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ