Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες εναντίον γυναίκας ηλικίας 30 ετών από την Ελλάδα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της ΥΚΑΝ, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη προμήθεια, εισαγωγή, κατοχή και κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου από άλλο πρόσωπο και με σκοπό την προμήθεια σε άλλο άτομο, δηλαδή ποσότητα κάνναβης βάρους 6,5 περίπου κιλών.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στέλιος Σεργίδης, εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ «η κοπέλα ηλικίας 30 ετών, έφτασε γύρω στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την Ελλάδα. Για την εισαγωγή των ναρκωτικών υπήρχε πληροφορία από την ΥΚΑΝ, η οποία αξιολογήθηκε και προωθήθηκε στο Τμήμα Τελωνείων του αεροδρομίου Λάρνακας».

Πρόσθεσε ότι «η κοπέλα ανακόπηκε στο αεροδρόμιο από μέλη της ΥΚΑΝ σε συνεργασία με τελωνειακούς λειτουργούς και διενεργήθηκε έρευνα στις αποσκευές της. Κρυμμένα σε μαξιλαροθήκες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 6,5 περίπου κιλών».

Ανέφερε ακόμα ότι «η 30χρονη συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ωστόσο φαίνεται ότι δεν συνεργάζεται με τις αρχές. Τα μέλη της ΥΚΑΝ διενεργεί έρευνες για εντοπισμό τόσο των συνεργατών της κοπέλας στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα».

Μετά τον εντοπισμό των ναρκωτικών από τους τελωνειακούς λειτουργούς η 30χρονη φέρεται να έριξε στο έδαφος το κινητό της τηλέφωνο και να προσπάθησε να το σπάσει.

Η ύποπτη οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον της διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες.

Την υπόθεση διερευνά το Επαρχιακό Κλιμάκιο Λάρνακας της ΥΚΑΝ.

Πηγή: ΚΥΠΕ