Δεν συνεργάζεται μέχρι στιγμής με τους ανακριτές ο 59χρονος που τελεί υπό κράτηση για το διπλό φονικό στους Εργάτες αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια πρώτη του κατάθεση ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται το έγκλημα και ως εκ τούτου δεν παραδέχεται.

Το πρωί η διαδικασία έκδοσης διατάγματος κράτησης του 59χρονου διεξήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλεύεται, αφού κρίθηκε από ψυχίατρο ότι είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη διαδικασία.

Το δικαστήριο, σε μια σύντομη διαδικασία, αποφάσισε την οκταήμερη κράτησή του, ενώ θα παραμείνει για νοσηλεία στο νοσοκομείο, υπό αστυνομική φρούρηση.

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη οι νεκροτομές στις σορούς της 52χρονης μητέρας και του 20χρονου γιου της, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου τους. 

Ως γνωστόν, θύματα του διπλού φόνου είναι η σύζυγος και ο ένας εκ των γιων του 59χρονου. Πρόκειται για την 52χρονη Ανδρούλα Αβραξίδου και τον 20χρονο Στέλιο Γιάγκου.

Ο 59χρονος φέρεται επίσης να τραυμάτισε τον άλλο γιο του, 25 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περίθαλψη και νοσηλεία.

Στο μεταξύ, αστυνομία και υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας απάντησαν σήμερα σε καταγγελίες που έγιναν από συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας ότι είχαν προβεί σε καταγγελίες για περιστατικά βίας και κακοποίησης στο σπίτι των Εργατών με “πρωταγωνιστή” τον 59χρονο.

Ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Επικοινωνίας του Αρχηγείο Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου σε σημερινές του δηλώσεις ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν καταφύγει στο Ηλεκτρονικό Ημερολόγιο της Αστυνομίας όπου καταχωρούνται υποθέσεις κα αναφορές και δεν έχει εντοπιστεί καμία αναφορά για την συγκεκριμένη οικογένεια.

Εξάλλου, σε γραπτή ανακοίνωσή τους, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας αναφέρουν ότι η οικογένεια στηριζόταν οικονομικά για τη διαβίωση της και για φροντίδα.

Επισημαίνουν, ακόμα, ότι δεν έχει ληφθεί αναφορά βίας που να περιλαμβάνει επικινδυνότητα. Τα ζητήματα ψυχικής υγείας, δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας. Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός για το οποίο η έρευνα της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και επιπρόσθετα απαιτείται προσοχή για διάχυση επιμέρους πληροφοριών καθότι αφορούν και άλλο άτομο της οικογένειας που βρίσκεται εν ζωή και είναι σημαντική η διαφύλαξη προσωπικών δεδομένων» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι έρευνες των Αρχών για διαλεύκανση της οικογενειακής τραγωδίας έχουν ήδη επεκταθεί και στις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, από τις οποίες έχουν ζητηθεί στοιχεία και δεδομένα που θα συμπεριληφθούν στον φάκελο που σχηματίζεται.

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, ότι ο εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε σήμερα τα δημοσιεύματα για εμπλοκή του 59χρονου σε έγκλημα που διαπράχθηκε το 1976 στον Παρισσινό, με θύμα 10χρονο κοριτσάκι, όταν ο ίδιος ήταν 15 ετών.

Όπως είπε, από τις εξετάσεις στον φάκελο της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο δράστης δεν καταδικάστηκε λόγω του νεαρού της ηλικίας του, ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει πληροφορίες για πολυετή νοσηλεία του στο ψυχιατρείο.