Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε το πρωί ο 58χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης στην υπόθεση του φόνου εκ προ μελέτης, που διαπράχθηκε χθες στο Γέρι, με θύμα τον 29χρονο Σταύρο Αντωνίου και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του πατέρα του, 52 ετών. Το δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης εναντίον του υπόπτου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ανακριτής της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου, ο 58χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον γιο, ενώ τραυμάτισε τον πατέρα του, ο οποίος φέρει τραύματα στην τραχηλική χώρα και κάταγμα κλείδας. Ο 29χρονος που έχασε τη ζωή του φέρει τραύματα στο κεφάλι, στην καρωτιδική χώρα και την αριστερή ωμοπλάτη.

Στην κατάθεση του, ο 58χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος που παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι για το θέμα του χώρου στάθμευσης είχαν και στο παρελθόν διαφωνίες και διαπληκτισμούς με τα θύματα. Ωστόσο μια μέρα πριν το τραγικό συμβάν, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τους άκουσε να γελούν και θεώρησε ότι τον κοροϊδεύαν.

Αναίτια, όπως ο ίδιος παραδέχεται, άρχισε να πετάει ντομάτες σε πατέρα και γιο επειδή τους είδε να αρχίζουν εργασίες για τη βελτίωση της ράμπας που οδηγεί στο γκαράζ του σπιτιού τους. Συνεχίζοντας ισχυρίστηκε ότι πατέρας και γιος του πέταξαν πίσω τις ντομάτες και ακολούθως ο ίδιος τους έριξε ξύλα.

Σύμφωνα με τον 58χρονο, ο πατέρας τον κάλεσε να σταματήσει λέγοντας του πως «θα σε κάμω να φύεις νύχτα, θα σε θάψω». Το γεγονός αυτό, πάντα σύμφωνα με τον ύποπτο, τον οδήγησε να επιστρέψει στο σημείο αρματωμένος με κυνηγετικό όπλο και να πυροβολήσει τους δύο άντρες.

Ο ύποπτος αντιμετωπίζει πέντε αδικήματα, μεταξύ τον οποίων και ο φόνος εκ προμελέτης, ενώ ανακρινόμενος μετά τη σύλληψη του, παραδέχθηκε την διάπραξη των αδικημάτων.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε πως οι έρευνες τη Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ληφθούν άλλες 40 καταθέσεις, ενώ θα αναζητηθούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Επίσης, αναμένεται να γίνουν υποδείξεις σκηνών από τον ύποπτο.

Σε χειρουργική επέμβαση για να κρατηθεί στη ζωή θα υποβληθεί ο πατέρας του θύματος

Σε καταστολή συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ο Φράγκος Αντωνίου 52χρονος πατέρας του δολοφονηθέντος 29χρονου. Εντός της ημέρας αναμένεται ότι θα υποβληθεί και σε χειρουργική επέμβαση, για να μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή.

Από τις 11 και 30 το πρωί, άρχισε η διενέργεια της νενομισμένης νεκροτομής επί της σορού του θύματος από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.