Ιστοσελίδα – απάτη στην Ινδία αντιγράφει την ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, η οποία, με σημερινή ανακοίνωσή της, καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

«H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) θα ήθελε να επισύρει την προσοχή του κοινού στο ότι, όπως έχει περιέλθει στην αντίληψή της, η ιστοσελίδα της έχει αντιγραφεί παράνομα από άλλη ιστοσελίδα, που φιλοξενείται από εταιρεία με έδρα την Ινδία, με αποτέλεσμα να προσομοιάζει με αυτήν της ΕΚΚ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Πρόκειται για ιστοσελίδα απάτη και καμία σχέση έχει με την ΕΚΚ», σημειώνεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διεύθυνση της κεντρικής ιστοσελίδας της ΕΚΚ είναι https://www.cysec.gov.cy, ενώ της παράνομης ιστοσελίδας είναι https://cysecgov.com/.

Επίσης, στην παράνομη ιστοσελίδα υπάρχουν αναρτημένες ανακοινώσεις μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, ενώ στην πραγματική ιστοσελίδα της ΕΚΚ οι ανακοινώσεις φθάνουν μέχρι τον τρέχοντα μήνα.

«Ως εκ τούτου, προτρέπεται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να βεβαιώνεται ότι συνδέεται με την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΚΚ και ειδικά στην περίπτωση που χρειάζεται να γίνουν πληρωμές για σκοπούς εξετάσεων ή άλλους μέσω JCC, καθώς επίσης και για τις αδειοδοτημένες οντότητες που βρίσκονται κάτω από την εποπτεία της ΕΚΚ. Η ΕΚΚ προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες διασφάλισης των έννομων συμφερόντων της», καταλήγει η ανακοίνωση.