Διάταγμα κράτησης 8 ημερών εξέδωσε το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 44χρονου στην οικία του οποίου εντοπίστηκε ειδικά διαρρυθμισμένο φυτώριο με 22 υπό καλλιέργεια φυτά κάνναβης, και πέραν των 13 κιλών κάνναβης.
Σημειώνεται ότι ο 44χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία με υποθέσεις ναρκωτικών.

Μετά από σχετική πληροφορία και εξετάσεις, μέλη της ΥΚΑΝ, λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα της Τετάρτης, ανέκοψαν τον 44χρονο σε δρόμο στη Λεμεσό, όπου κινείτο με αυτοκίνητο. Σε έρευνα που έγινε στο όχημά του, ανευρέθηκε σε τέσσερις νάιλον συσκευασίες και κατασχέθηκε, ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, βάρους ενός κιλού και 140 γραμμαρίων, με αποτέλεσμα ο 44χρονος να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών.

Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του υπόπτου, όπου τα μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν σε δωμάτιο της οικίας, ειδικά διαρρυθμισμένο θερμοκήπιο εσωτερικού χώρου, με εγκατεστημένα συστήματα ειδικού φωτισμού και εξαερισμού, καθώς επίσης και 22 υπό καλλιέργεια φυτά κάνναβης, ύψους από 14 μέχρι και 20 εκατοστόμετρα περίπου. Την ίδια ώρα, εντοπίστηκε και επίσης κατασχέθηκε νέα μεγάλη ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, βάρους 12 κιλών και 300 γραμμαρίων περίπου, καθώς και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, και μεγάλος αριθμός τεκμηρίων, που κατακρατήθηκαν για εξετάσεις.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης.